Cu puţin timp în urmă, o publicaţie locală susţinea, într-unul din articole, faptul că senatorul Cezar Măgureanu, lider al organizaţiei municipale a PD-L, ar fi afirmat, la scurt timp după şedinţa ordinară a Consiliului local din data de 5 august, că „cei care au votat altfel decât s-a stabilit în şedinţa premergătoare celei din Consiliul local sunt consideraţi „trădători” şi că se va lua în discuţie, în cadrul unei şedinţe ulterioare a Biroului Permanent Municipal, sancţiunea ce ar urma să le fie aplicată acestora”. Declaraţia fusese dată, după cum susţinea autorul articolului, în exclusivitate pentru publicaţia cu pricina.

Referindu-se la acest aspect, marţi, 10 august, senatorul Cezar Măgureanu a convocat o conferinţă de presă, în cadrul căreia a dezminţit cele susţinute de publicaţia locală respectivă.

„Referitor la punctul de pe ordinea de zi legat de modernizarea Pieţei Agroalimentare, vă pot spune că trei din cei patru consilieri locali PD-L au votat pentru acest deziderat, unul, Florian Velicu, abţinându-se. Nu este vorba de niciun fel de trădare, sau de insubordonare politică a acestuia. Încă de la întâlnirea pe care am avut-o înainte de şedinţa de consiliu dumnealui şi-a exprimat foarte clar punctul de vedere pe această temă, şi ne-a spus că, dacă nu va fi convins de discuţiile din consiliu, se va abţine. În aceste condiţii, repet, NU A FOST VORBA DE NICIO TRĂDARE, ci s-au respectat deciziile luate de fiecare”, a declarat senatorul Cezar Măgureanu.

De asemenea, senatorul Colegiului I mai preciza faptul că, în cadrul întâlnirilor pe care le-a avut până în prezent cu cetăţenii, aceştia şi-au manifestat dorinţa modernizării zonei Pieţei Agroalimentare, acesta fiind şi dezideratul organizaţiei municipale a PD-L. „Voi urmări îndeaproape acest subiect, şi, dacă pe parcursul întocmirii caietului de sarcini, voi constata că apar unele nereguli, giurgiuvenii pot fi siguri de faptul că voi apela la toate organele abilitate să blocheze eventuale ilegalităţi. Şi spun acest lucru pentru că la nivelul municipiului au început să circule zvonuri conform cărora membri ai familiei primarului Lucian Iliescu sunt interesaţi în mod direct de lucrările de modernizare a pieţei”, a mai precizat senatorul Cezar Măgureanu.

Pe de altă parte, liderul democrat-liberalilor din municipiu a mai precizat faptul că, dacă salută proiectul de modernizare al Pieţei, nu acelaşi lucru îl poate spune despre posibilitatea vânzării a 2200 de metri pătraţi din imediata apropiere a Halei Centrale. „Nu văd ca fiind imperios necesară construirea unui supermarket pe acel spaţiu verde. Şi, ori de câte ori administraţia locală va veni în faţa consilierilor şi a cetăţenilor cu asemenea idei, voi face tot ce îmi stă în putinţă pentru a mă opune şi chiar pentru a stopa asemenea proiecte. În mod particular, nu este absolut necesară construirea unui supermarket pe acel amplasament, cu atât mai mult cu cât ar paraliza zona respectivă, iar Piaţa Centrală oferă spaţii suficiente pentru comercializarea diverselor produse”, a încheiat senatorul Colegiului I, Cezar Măgureanu.

D.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here