cantaragiu

Revenit în faţa presei locale după ceva vreme, preşedintele organizaţiei PD-L Giurgiu, Bogdan Cantaragiu, a ţinut să facă câteva precizări cu privire la activitatea sa din ultima perioadă, lansând totodată şi mici proiectile către partidele politice rivale.

Conform datelor furnizate, Bogdan Cantaragiu a “făcut rost” de la Guvernul României (după discuţii faţă în faţă cu Emil Boc, după spusele sale) de 78 miliarde lei vechi pentru ordonanţa 7 – referitoare la apă, canalizare, baze sportive, poduri şi podeţe. Cantaragiu a declarat că aceşti bani vor trebui împărţiţi cum se cuvine de Consiliul Judeţean, de vreme ce fondurile au fost alocate tuturor primarilor, indiferent de culoare politică a primarilor, care au avut proiecte valabile.

De asemenea, Bogdan Cantaragiu a infirmat zvonurile cu privire la faptul că în PD-L Giurgiu ar exista “lupte fratricide”, motiv pentru care a venit însoţit de cei mai puternici membri din teritoriu: Mihai Dobre (primarul din Mihăileşti), Constantin Cărăpănceanu (primarul din Ghimpaţi) şi Aurel Enache (primul edil al Comanei) care au infirmat acest zvon.

Întrebat cum comentează “atacurile”, presei locale din ultima perioadă de timp, cu privire la faptul că demiterea lui Dan Dumitrescu de la şefia Direcţiei Silvice a fost una abuzivă, numirea lui Mihai Mihalache fiind menită să îi faciliteze preşedintelui PD-L Giurgiu un schimb de teren forestier, Bogdan Cantaragiu a ţinut să lămurească lucrurile precizând:

“Vreau să se ştie faptul că nu am legătură cu niciun teren forestier în judeţul Giurgiu. Am văzut şi eu câteva articole, însă nu înţelegeam legătura, fiind ceva foarte vag. Nu îmi dădeam seama că se referă la mine. Eu am cunoştinţă de nişte persoane din Bucureşti, care au dobândit pe cale legală la judecătoriile din Giurgiu şi Bolintin-Vale dreptul de a le fi retrocedate unele terenuri care aparţin Direcţiei Silvice” a declarat Bogdan Cantaragiu. Se pare că tânărul politician a decis să ajute respectivele persoane pentru a le fi înapoiat ceea ce este de drept al lor, acesta acuzându-l pe fostul director Dan Dumitrescu că nu a dorit să îi repună pe aceştia în posesie. “Fondul silvic nu este nici tarlaua lui Dumitrescu, şi nici a lui Mihalache. Ei trebuie doar să aplice legea” a tunat Cantaragiu.

“Dacă domnul Dumitrescu a blocat foarte mult fondul forestier, asta nu înseamnă că Mihai Mihalache trebuie să îşi bată joc de acest fond. Dacă face ceva ilegal – şi pe această cale rog presa giurgiuveană să fie cu ochii pe el – va plăti cu capul” a mai spus Bogdan Cantaragiu.

“Boss-ul” PD-L Giurgiu a încheiat discuţia referitoare la acest subiect, cu o glumă, declarând că şi-ar fi dorit să fi fost şi el “un nepot de mii de hectare”, caz în care nu i-ar fi fost deloc ruşine. “La cât scandal a fost la Direcţia Silvică din Giurgiu, nu cred că cineva poate risca din nou” a conchis preşedintele PD-L Bogdan Cantaragiu.

Bogdan VLADU