director-Muscalu Cu câteva zile în urmă la conducerea Penitenciarului de maximă siguranță Giurgiu s-a reîntors Florentin  Muscalu , cunoscut ca un profesionist în sistemul de Penitenciare din România. El a mai ocupat mulți ani funcții de conducere atât în Penitenciarul Giurgiu, ca director adjunct, cât și în alte penitenciare din țară. Această schimbare pare să vină după un șir întreg de scandaluri iscate în Penitenciarul Giurgiu, sub comanda controversatului Florin Stănică.   

Precizăm că  doar cu  două  săptămâni în urmă  un număr de 32 de angajați ai Penitenciarului Giurgiu, împreună cu directorul acestuia, Florin Stănică,  și unul dintre adjuncții săi, au fost audiați la secția 32 de la Poliția Capitalei,  suspectați că ar avea legături cu mai mulți deținuți care comiteau înșelaăciuni prin telefon. Șerban-Marius OPRICĂ , președinte al S.N.L.P.- Filiala Giurgiu, a transmis atunci  și un comunicat de presă pentru a clarifica anumite aspecte în legătură cu evenimentul produs în Penitenciarul Giurgiu și mai ales cu privire la angajații acestei instituții. Liderul de sindicat susținea că în acest moment, lucrătorii Penitenciarului Giurgiu sunt priviți în mod nejustificat și nedrept, chiar, de către locuitorii orașului, aproape ca niște infractori.

Iată probabil contextul în care s-a luat această măsură de înlocuire a lui Florin Stănică din funcția de director , urmând ca acesta să funcționeze în continuare doar pe postul de consilier juridic.

(Jurnal)