P1040940 Unul dintre Proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi la ultima ședință extraordinară a Consiliului Județean Giurgiu, din data de 8 decembrie, a reluat tema de înlocuire a consilierului ,  Răzvan Cuc , avansat ca secretar de stat în Ministerul Transportului, cu social democratul PSD, Gheorghiță Mihai, prin procedură de vot secret, după ce în penultima ședință, Comisia de validare aprobase acest mandat cu 3 voturi pentru și 2 împotrivă.

        Astfel, din cei 30 de consilieri prezenți, 16 au votat pentru, 2 împotrivă, un vot a fost anulat, iar 10 membri nu au dorit să ia parte la procedură. Precizăm că aceștia din urmă sunt consileri județeni membri ai PNL, singurul penelist care a votat această validare fiind președintele C.J., Vasile Mustățea.

        Fiind întrunite condițiile legale privind validarea mandatului de consilier județean al lui Gheorghiță Mihai, acesta a depus jurământul aferent și a mulțumit tuturor celor care l-au votat.

        Bineînțeles, nu au lipsit divergențele dintre consilieri, legate de apartenența politică a supleantului lui Răzvan Cuc, însă faptul că, cel puțin deocamdată, nu a fost decisă și nici publicată în Monitorul Oficial vreo modificare referitoare la OUG 55 privind ”traseismul” politic, președintele C.J., Vasile Mustățea, dar și președintele Comisiei juridice, Constantin Basangiac, au căzut de acord că cel puțin până la dezbaterea din Senat, ordonanța produce efecte, deci înlocuitorul lui Răzvan Cuc trebuie să fie membru al listei social-democraților, și nu al PP-DD, cum au susținut mai mulți consilieri liberali.

(Teodora NICOLAU)