cod_fiscalNoul Cod Fiscal a fost publicat în Monitorul Oficial de joi, 10 septembrie, acesta urmând a fi recunoscut de acum înainte sub denumirea de Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal.

În ceea ce priveşte impozitele şi taxelor locale, sunt prevăzute modificări legislative care privesc întărirea autonomiei locale, acordând autorităţilor publice locale posibilitatea de a stabili politica fiscală ţinând cont de propriile necesităţi.

În urma discuţiilor purtate cu executivul Primăriei Municipiului Giurgiu, şi în condiţiile legislative actuale, a precizat pentru publicaţia noastră directorul executiv al Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale, Marlena Hroniade, nu se modifică nivelul impozitelor şi taxelor locale în anul 2016. Vor fi însă unele modificări impuse, dar NU creşteri, pe anumite zone de impozite şi taxe locale, pentru armonizarea acestora cu noile prevederi legislative. În prezent, se lucrează la elaborarea “Hotărârii privind impozitele şi taxele locale în anul fiscal 2016”, pentru încadrarea în termenul impus de lege, aspect asupra căruia vom reveni cu informaţii şi detalii, a conchis Marlena Hroniade.

Teodora NICOLAU