Nostalgicii comunismului ne fac ”Dovada că nu s-a trăit prost  între anii 1965 – 1989…”

3 Raspunsuri

 1. Crenganis ion spune:

  Informatia ca in anii 70-80 , salariul minim nu era 1800lei! Un muncitor necalificat , avea 1200 lei! Raportul salar maxim/minim era 1/5.

 2. Cornel spune:

  Perfect de acord cu articolul, lumea era cu mult mai fericita atunci, chiar si in anii de dupa 1980 cand intradevar nu gaseai suficienta mancare. Totusi trebuie sa spunem ca Ceausescu a fost fortat de cei de la banca mondiala sa returneze in timp record acesti bani, Romania fiind singura tara din lume care si-a platit complet datoria externa. A fost omorat repede ca nu cumva dupa plata datoriei Romania sa devina o forta mondiala, un fel de China actuala la o scara redusa bineinteles, fiindca era clar ca viata ar fi revenit la standardele de dinainte de 1980. Eu unul cred ca Ceausescu ar trebui reabilitat, pe langa cei care ne conduc acum tara el a fost un foarte mare patriot. Eu unul m-as lepada cu mare placere de beneficiile de astazi ale noastre, masini straine, calatorii in strainatate (sincer mi-e greu sa gasesc alte beneficii) pentru viata de dinainte de 89′ cand nu aveai grija zilei de maine, toti aveam un servici, o casa, o familie, chiar si celebra Dacie 1300.

  • alt cornel spune:

   Aveai numai daca erai activist de partid sau securist. Tu din ce categorie faceai parte. Daca erai un intelectual sau muncitor oarecare primeai apartament (casa nu) intr-un bloc de beton la parter sau la ultimul etaj, si in afara de faptul ca iti ploua (ultimul etaj) sau iti ieseau dejectiile in apartamentul de la parter, era frig si mai stateai si pe intuneric. Celebra dacie 1300, o primeai dupa ce statul iti folosea 5 ani banii depusi fara sa primesti dobanda. Cat despre serviciul primit, vai mama lui, ei se faceau ca te platesc iar tu te faceai ca muncesti. Sa-ti mai aduc aminte de munca patriotica in agricultura sau la CET sa dezgheti carbunii ca sa nu ai caldura in casa. Datoria a fost facuta pentru a ridica o industrie energofaga si care prducea numai pentru C.A.I.E.R. Datoria a fost platita nu ca a vrut banca mondiala, Ceausescu a platit datoria chinuind poporu din orgoliu, iar in acelasi timp construind obiective economice si autostrazi ,in valoare de 3 miliarde de dolari unor state precum Irakul, Iranul, Somalia fara sa mai primeasca banii inapoi. Cornele si jaful ala de Dacie 1300, il primeai dupa 5 ani, perioada in care Ceausescu iti folosea banii fara sa primesti dobanda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *