norut-stanisteanu-giurgiu-685x320Problema Codului Fiscal este  o problemă majoră   care ne interesează pe noi,  ca partid politic, dar și ca cetățeni plătitori de taxe și impozite, a  declarat vineri 28 august, într-o conferință de presă a PNL, Noruț Stănișteanu, membru al Comitetului Executiv Județean Giurgiu.

”Au fost după cum se știe discuții lungi asupra acestui cod încă din această primăvară, atunci când Guvernul la anunțat. A fost aprobat de Parlament dar președintele țării la întors de la promulgare în mod obiectiv. Acum, în urma discuțiilor politice purtate de toate partidele el are o formă modificată și mult mai sustenabilă. Guvernul vroia să scadă mai mute taxe, să reducă TVA, și să renunțe la alte taxe speciale, dar în același timp susținea creșteri salariale foarte mari! –  a precizat Stănișteanu.  Propunerile Guvernului au fost făcute pe genunchi, și spun acest lucru ca un om care cunosc foarte bine modul de lucru al Guvernului Ponta. Acum, a declarat Noruț Stăniteanu, partea politică a luat decizii bune privind modificare sa. În această situație mă întreb: ce mai face Guvernul Ponta? … Guvernul are în frunte o marionetă, care se ascunde în păpușoi!!! Victor Ponta na luat niciodată decizii bune, și nu mai poate fi administratorul României! Ponta n-a avut niciodată cu el calcule care să susțină ce spune în public, la fel se întâmplă și în cazul Mistrului de Finanțe. Din fericire, politicul a luat decizia de a modifica acest cod care se va aplica de la 1.01.2016. S-a ajuns până la urmă la un compromis pe termen scurt. Deci, salut inițiativa politică pentru că a făcut posibil acest lucru, iar acum există și posbilitatea unor ajustări în Parlament, care sunt sigur că îl va vota iar apoi președintele țării îl va promulga. Nu era posibil ca acest cod să intre în vigoare așa cum era, pentru că nu jucăm la ruletă soarta României!

Prin măsurile luate în urma discuțiilor politice, a mai spus Noruț Stănișteanu, se va face mult bine populației. TVA –ul se va reduce la 20%, iar apoi la 19%. În urma acestei măsuri va crește puterea de cumpărare a cetățenilor, și implicit va crește și consumul. Din păcate, pe termen lung n-au fost adoptate și măsuri care să vină în sprijinul mediului de afaceri. Nu s-a renunțat la taxa pe stâlp și la euro acciza pe combustibil. După părerea mea, de azi ar trebui regândite de către specialiști și Ministerul Dezvoltării aceste lucruri.

Făcând o analiză a situației sociale și economice din România,  Stănișteanu a mai spus: Personal am luat parte la multe decizii importante când am lucrat în structura centrală a guvernului, dar atunci nu se luau , ca acum,  decizii pompieristice. România de azi are multe lucruri care nu sunt așezate bine. Creșterea economică despre care se tot spune că este în creștere continuă după câte știu eu a scăzut în trimestrul doi! Să dea Dumnezeu să nu fie așa, și să aibă dreptate Ponta. Dar, să nu uităm că seceta a afectat grav agricultura, care nu va mai contribui la creșterea economică a țării. Producția industrială este în scădere cu 12%, iar fără producție industrială nu putem progresa. Și din aceste motive consider că legislația țării trebuie regândită pe termen mediu și lung. Trebuie să facem cu toți eforturi ca să nu mai ajungem la tăieri de salarii ca în 2009-2010. România a fost deja afectată timp de 6 ani de criza economică și de abia în 2014 am ajuns la nivelul PIB –ului din 2008. Din aceste motive trebuie să luăm toate măsurile posibile ca să nu mai ajungem în acea nedorită situație de criză. În concluzie, decizia politică luată de partide pe 27 august este salutară, și chiar dacă este una politică este bună pentru perioada următoare. … Iar Victor Ponta trebuie să dispară cât mai urgent din fruntea guvernului, mai ales că acum ne spune ca un simplu mitocan că el este … tehnocrat șu mai este și politician!”.

Heliade CĂLIN   

     

2 COMENTARII

  1. Frumos din partea dv.,domnu’ Norocel! Carevasăzică actualul guvern a elaborat un nou Cod Fiscal,în care se regăsesc și amendamente ale opoziției ,s-a votat odată în parlament aproape în unanimitate,apoi președintele l-a retrimis să mai fie discutat,și după alte discuții s-a ajuns din nou la consens și va fi sigur adoptat de parlament și promulgat de președinte.Și atunci,de ce să plece Ponta,Domnu’ Noruț,și mai ales,de ce îl faceți mitocan pe primul ministru?Că nu se ridică de la masă să vă așezați dv. cu Blaga,Videanu,Berceanu,Anastase,Igas,Ialomitianu,…,adică toată floarea cea vestită de pedelisti cu care v-ati înhăitat?Orice ar fi domnu’ Stanisteanu,acest Cod Fiscal,cu un pronunțat caracter liberal,a fost elaborat și va fi implementat de un guvern social -democrat și nu de unul liberal,aici este durerea mare pentru dv. et Co.!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.