norut-stanisteanu-giurgiu-685x320Prezent în cadrul conferinței săptămânale de presă a PNL Giurgiu, Noruț Stănișteanu a comentat în mod pertinent motivele pentru care s-a înscris în cursa pentru candidatura internă a partidului, ca și candidat, pentru fotoliul de primar al municipiului Giurgiu la alegerile locale din 2016.

Mult trâmbițata mea înscriere în cursa pentru Primăria Giurgiu este un lucru foarte serios, pe care îl tratez cu toată responsabilitatea – și-a început Noruț Sergiu Stănișteanu, discursul în fața celor prezenți la conferință. Nu m-a influențat nimeni să renunț și nici să mă înscriu în cursă. M-am înscris  cu gândul să câștig această competiție internă, pe care o duc împreună cu prietenul meu Florian Nicolae. Cred că va fi o competiție onestă și corectă, dusă cu mijloace care să nu afecteze imaginea partidului sau pe a noastră , ca persoane. Cetățenii care îmi spun că am avut de-a lungul timpului o activitate bună pentru giurgiuveni sunt rugați să mă voteze pe mine, în sondajul de opinie ce va avea loc. Competiția dintre noi a debutat cu dreptul, pentru că recent la întâlnirea cu președinții organizțiilor de pe lângă secțiile de votare am fost foarte bine primiți. Sunt convins că lupta dintre noi se va duce în deplin spirit de fair-play, întrucât amândoi am fost sportivi de performanță.

Liberalul cu un CV impresionant, Noruț Stănișteanu  a continuat expunerea motivelor pentru care a luat această decizie, spunând: Am intrat în competiția pentru Primăria Giurgiu  pentru că m-au încurajat foarte multe persoane și totodată pentru a evita o eventuală diviziune în partid.  Așa cum i-am auzit pe mulți spunând,  datorită experienței mele în administrația publică am șanse la candidatura pentru Primăria Giurgiu! Am avut și am relații bune cu primarul Barbu, mai ales că amândoi am activat în mediul de afaceri, dar asta nu înseamnă că nu doresc să-i iau locul… Ce zic unii sau alții sunt doar speculații de presă! Nu cred că am față de iepuraș, cum se spune în cursele de  atletism! Vă asigur că la terminarea competiției dintre mine și Florian Nicolae candidatul de pe locul doi își va îndrepta toată atenția pentru a-l susține pe învingător, indiferent cine va fi el.

Stănișteanu la Primărie…!

 Candidez la Primăria Giurgiu pentru că simt că vreau și că pot să fac mai mult pentru giurgiuveni. Știu absolut tot despre Primăria Giurgiu, și dacă mâine aș intra în ea aș ști sigur ce am de făcut,  din prima clipă,  întrucât am foarte multă experiență în administrația publică. Un prieten îmi spunea recent că ”ce nu știe Noruț înseamnă că nu trebuie reținut sau n-are importanță!”  (n.r . – Mihai Capră – Galați). După părerea mea, dacă după 4 ani de mandat ca primar nu a crescut cu cel puțin 1% bunăstarea cetățenilor tăi, înseamnă că n-ai făcut nimic!

Noruț Stănișteanu și-a încheiat alocuțiunea spunând : Sunt PNL –ist din 1995, adică liberal cu gândire liberală autentică.  Eu cred că  un primar după 4 ani de mandat  trebuie să se uite sincer în ochii giurgiuvenilor și să vadă dacă aceștia trăiesc puțin mai bine sau nu. Personal n-am fost niciodată de acord cu acțiunile așa zis umanitare, făcute de un partid sau politician. Ca primar de municipiu trebuie să găsești soluții ca oamenii să nu ajungă niciodată la mila publică a unei persoane! Nu trebuie să ne aducem aminte de copiii giurgiuvenilor doar de Paști, Crăciun și la începerea anului școlar, pentru a le  aduce încălțăminte! Să fim sinceri, și să recunoaștem că un primar nu trebuie să recurgă la acțiuni populiste ca să-și câștige respectul și stima concetățenilor săi! 

(Heliade CĂLIN )   

 

2 COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.