La data de 12 noiembrie , polițiști specializați în investigarea fraudelor din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, împreună cu reprezentanți ai Direcției Regionale pentru Accize și Operațiuni Vamale București au efectuat 22 de percheziții domiciliare în București și județele Prahova, Călărași, Ilfov și Giurgiu, în scopul combaterii contrabandei cu țigarete.

Acțiunea a fost demarată pentru probarea activității infracționale a mai multor persoane bănuite că ar fi introdus în țară tutun vrac și țigarete, din străinătate, pe care le-ar fi comercializat ulterior pe piața internă, fără a achita taxele datorate bugetului de stat. În urma perchezițiilor efectuate au fost indisponibilizate în vederea confiscării peste 600 kg de tutun tocat, aproximativ 40.000 de țigarete, 1.100 kg de tutun neprelucrat, peste 280.000 de tuburi țigarete. Totodată, au fost găsite patru instalații artizanale pentru tocat tutun, șase aparate pentru rulat tutun, trei aparate pentru injectat tutun, precum și 320 de ambalaje de țigarete, realizate prin fotocopiere și sume de bani, respectiv 11.700 de lei, 6.000 USD, 3.400 de euro și 750 de lire turcești.

Din investigațiile efectuate a rezultat faptul că membrii grupului erau structurați pe 3 paliere, respectiv comercializarea de țigarete și tutun provenind din contrabandă, producerea și prelucrarea tutunului și comercializarea în mediul on-line de tutun tocat pentru fumat. Valoarea tutunului tranzacționat de către cei în cauză, în acest an, depășește suma de 1.000.000 de lei, prejudiciul creat bugetului consolidat al statului fiind de aproximativ 400.000 de lei.

Pentru 13 bănuiți s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă cu țigarete, producere de produse accizabile ce intră sub incidența regimului de antrepozitare, în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă, și deținere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, peste 1 kg tutun de fumat.

Acțiunea a beneficiat de suportul tehnic al Departamentului de Informații și Protecție Internă și s-a derulat cu sprijinul Serviciilor de Acțiuni Speciale, Direcției Regionale Vamale București și al Inspectoratelor de Poliție Județene Prahova, Călărași, Ilfov și Giurgiu.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here