DSC00851Conform surselor din presa centrală, pentru a controla grupul PSD din Senat, Liviu Dragnea a dat undă verde pentru mutarea lui Ilie Sârbu, socrul premierului Ponta, la Curtea de Conturi. Reașezarea raporturilor de forțe din PSD l-a determinat pe Dragnea să ignore problemele penale și controversele din jurul persoanei lui Sârbu. Au fost schimbați și susținătorii lui Ilie Sârbu din Biroul Permanent al Senatului (Cristian Dumitrescu, Florin Constantinescu, Nicolae Moga). Ei au fost  înlocuți cu oamenii lui Dragnea din care face parte și deputatul Niculae Bădălău, ce așa cum semnala publicația noastră a devenit unul dintre oamenii președintelui…PNL!

Din cei patru membri ai conducerii Senatului, doar Ioan Chelaru a supraviețuit schimbării de regim. Acest organism se ocupă de auditarea cheltuirii fondurilor europene din domeniul agriculturii, membrii săi fiind aleși de către Parlament.O poziție extrem de importantă și bine remunerată – 150.000 de lei pe an, potrivit declarației de avere depusă de actualul deținător al postului.

Un teolog șef la Curtea de conturi

 Întrebat de presă  ce îl recomandă pe Sârbu pentru acest post, dat fiind că el la bază are studii teologice, Dragnea a explicat : „Are o experiență foarte mare, a lucrat foarte mult în cele două mandate de ministru pe foarte multe programe europene, este un om care a condus foarte multe instituții, nu este un om fără experiență”. Iată cum, Liviu Dragnea, condamnat cu suspendare în dosarul fraudării referendumului din 2012, citează doar CV-ul oficial al lui Sârbu, neluând în seamă problemele semnalate de DNA sau de presă în cazul acestuia.

Mai presus de toate,  interesele haitei

 Dovada faptului că interesele de haită contează ,  că tot acel spectacol ieftin despre reformarea partidului și epurarea de penali au fost doar gargară pentru  electorat. Se sacrifică instituții ale statului, suntem sacrificați noi, însă ce mai  contează, atâta timp  cât jocurile acestor parveniți de carieră sunt căștigătoare?  O dovadă clară că  instituțiile statului au fost folosite după ‘89 pentru recompensarea politicienilor, pentru promovarea intereselor  acestora, fiind totodată  și instrumente de constrângere  prin dispunerea de controale cu temă persoanelor care nu se supun ordinelor.

(Jurnal)