În cadrul conferinţei de presă a PSD-ului, de joi 13 noiembrie, preşedintele organizaţiei judeţene, Nicolae Bădălău, a făcut o analiză a emisiunilor televizate  la care au participat  cei doi contra-competitori la funcţia de preşedinte al României, respectiv Victor Ponta şi Klaus Iohannis, la care, din punctul dumnealui de vedere  Victor Ponta a ieşit cu un plus de imagine favorabilă în faţa electoratului, fapt datorat prestaţiei sale.

(…) Victor Ponta  a punctat şi faptul că în Sibiu, cu largul concurs al primarului Iohannis , s-au făcut retrocedări ilegale, referindu-se cu subiect şi predicat la retrocedările făcute către biserica evanghelică al cărui enoriaş este şi domnul Iohanis.  De asemenea s-au făcut retrocedări şi către o organizaţie fascistă. În acest sens au fost retrocedate clădirile în care funcţionau spitalul de copii, un azil de bătrâni şi alte clădiri care aparţineau unor instituţii de stat –declara președintele PSD Giurgiu. Nicolae Bădălău mai spunea că aceste clădiri de fapt şi de drept au aparţinut unor cetăţeni evrei care au renuţat la ele  sub imperiul ameninţărilor gen pistolul la tâmplă în perioada fascistă când au fost donate către biserica evanghelică şi că acea organizaţie  fascistă scoasă în afara legii de regele Carol l care a dispus ca toate imobilele care au aparţinut bisericii evanghelice şi organizaţiei fasciste să fie trecute în patrimoniul statului.  Ori  retrocedările s-au făcut numai pentru bunurile imobile confiscate de comunişti, nu şi pentru imobilele confiscate într-un regim democratic cum a fost regimul din perioada în care România a fost regat.

Referitor la acest aspect Bădălău se întreba retoric: oare este normal ca un spital de copii sau un azil de bătrâni să plătească chirie unei biserici, când este ştiut faptul că bisericile vin în ajutorul enoriaşilor şi nicidecum nu cotribuie la îngreunarea vieţii lor?

În finalul conferinţei de presă președintele Bădălău şi-a arătat indignarea faţă de o emisiune recentă, pe un post de televiziune local, unde, spunea dumnealui , a fost atacat pe nedrept de către președintele PNL, Vasile Mustăţea şi președintele PDL, Gheorghe Ştefan. Despre cel din urmă Bădălău a mai spus spunea că are o freză asemănătoare cu a lui Elvis Presley, în timp ce despre Vasile Mustăţea a vorbit numai de „bine”. Surpriza cu multă vreme anunțată presei locale, a constat în anunţul făcut de Nicolae Bădălău conform căruia imediat după încheierea alegerilor prezidenţiale Vasile Mustăţea va fi demis din funcţia de preşedinte al PNL Giurgiu,  locul său fiind luat de domnul senator Lucian Iliescu. În sprijinul acestei afirmații, Nicolae Băsălău a declarat că informația o deține de la surse oficiale venite din interiorul PNL-ului, la nivel central. (I.C.MANDU)

1 COMENTARIU

  1. Cat tupeu, cata nesimtire poti sa ai va vorbesti tu de incalcarea legii, care esti cercetat de DNA, DIICOT si alte institutii. Mai smecherasule alegerile astea sunt miza ta catre libertate de-aia te agiti, te doare la doi metri in fata de giurgiuveni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here