mai_multi_politisiti_bde7f4d1c9În perioada minivacanței de 1 Decembrie poliţiştii rutieri au acţionat, ca la fiecare sărbătoare,  pe principalele drumuri naţionale şi judeţene, dar şi în municipiul Giurgiu şi oraşele Bolintin Vale şi Mihăileşti, pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere şi reducerea riscului rutier.

  Poliţiştii rutieri  s-au aflat cu filtre pe D.N.5, D.N. 5C, D.N. 6, D.N 41 şi D.J. 601 . Acţiunile au fost întreprinse ca urmare a faptului că viteza, sub cele două forme ale sale ( excesivă sau neadaptată la condiţiile de drum şi trafic), rămâne una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere, iar pentru depistarea celor care încalcă legea, poliţiştii au folosit 8 autospeciale dotate cu aparate radar.

 Cu ocazia acestor acțiuni au fost constatate şi aplicate 388 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 136.600 lei, din care 123 pentru încălcarea regimului legal de viteză. Totodată au fost reţinute 46 permise de conducere şi retrase 6 certificate de înmatriculare.

        Tot în această perioadă au fost constatate 15 infracțiuni, 4 dintre acestea fiind de vătămare corporală din culpă, ca urmare a producerii a 4 accidente rutiere ușoare iar 11  la regimul rutier (conducerea unui autovehicul de către o persoană care avea exercitarea dreptului de a conduce suspendată, conducerea unor autovehicule neînmatriculate pe drumurile publice, conducerea pe drumurile publice a unor autovehicule de către persoane care nu posedă permis de conducere, conducere sub influența băuturilor alcoolice, părăsirea locului accidentului, inducerea în eroare a organelor judiciare etc.). 

(Marian TARU)