Pentru reducerea numărului şi consecinţelor accidentelor de circulaţie grave, în perioada 12-18 august , poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu au acţionat în sistem integrat pe principalele drumuri naţionale identificate cu risc sporit de accident, precum şi în municipiul Giurgiu, oraşele Mihăileşti şi Bolintin Vale şi localităţile arondate acestora.

O prioritate a constituit-o depistarea participanţilor la trafic care au consumat băuturi alcoolice. Așa au fost identificaţi un număr de 23 de conducători auto sub influenţa băuturilor alcoolice, cărora poliţiştii rutieri le-au reţinut permisul de conducere în vederea suspendării, 16 dintre aceştia fiind cercetaţi penal pentru că au condus autovehicule pe drumurile publice având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge!

Poliţiştii rutieri au stricat și bucuria şoferilor care, în zilele ce au reprezentat minivacanţa prilejuită de Sărbătoarea Sf. Maria, au călcat pedala de acceleraţie. Pentru aceștia au fost aplicate 447 sancţiuni în valoare de peste 71.500 lei şi au fost reţinute 32 de permise de conducere. Chiar dacă poliţiştii au fost prezenţi în număr mare pe drumurile din judeţ ( au fost aplicate 975 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 297.600 lei,fiind reţinute 145 de permise de conducere şi 19 certificate de înmatriculare), au fost totuşi înregistrate și 5 accidente rutiere dintre care unul soldat cu un rănit grav. (Jurnal PRESS)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here