functionari-publici

Funcţionarii publici sunt nemulţumiţi de discrepanţele salariale care există între aceleaşi funcţii şi anunţă că vor boicota alegerile locale. Sindicaliştii spun că dacă Parlamentul nu elimină aceste diferenţe salariale atunci nu vor mai asigura suportul tehnico-administrativ la alegerile locale din luna iunie.

Decizia membrilor Sindicatului Național al Funcționarilor Publici vine în contextul în care membrii Parlamentului, senatori și deputați, au eliminat discrepanțele salariale pe funcții publice similare numai pentru funcționarii publici angajați în instituțiile de prim nivel, Parlament, Președinția României, aparatul de lucru al Guvernului, Curtea de Conturi, spun reprezentanții SNFP, într-un comunicat de presă citat de Agerpres. Liderii SNFP apreciază că această „discriminare” afectează membrii de sindicat, funcționari publici, din cadrul administrațieipublice centrale — Ministerul Finanțelor Publice, Ministerul Muncii cu cele trei componente — Inspecția Muncii, ANOFM ANPIS —, Ministerul de Externe, Institutul Cultural Român, Ministerul Transporturilor, Ministerul Economiei, Protecția Consumatorilor, Ministerul Culturii, dar și din cadrul administrației publice locale ( prefecturi, consilii județene, primării).

 La Giurgiu este liniște deocamdată. Întrebat care este poziția Sindicatului ”Sed Lex” din care fac parte salariații din Finanțele Publice locale, liderul de sindicat, Pană Petre, ne-a declarat că deocamdată ei sunt în negocieri cu Guvernul și că încearcă să obțină în instanță treptele de salarizare pe care le-au solicitat.

(Jurnal)

 

1 COMENTARIU

  1. S-ar putea ca aceste alegeri să fie boicotate chiar de alegători,prin lehamite și neprezentare la vot,când vezi de exemplu ca la o cursă de alergări cum vine cineva si îi pune piedecă celui de pe primul loc,sub pretextul că este dopat și când îl controlează doctorii se constată că respectivul nu a luat în viața lui nici măcar energizante,dar între timp s-a terminat cursa?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.