646x404În timp ce un site local scrie despre Nelu Iordache că participă la tot felul de licitaţii din închisoare, autorul materialului  neştiind măcar că regele asfaltului a fost eliberat încă de anul trecut din luna august, aflându-se până de curând în arest la domiciliu,  iată ce a decis recent (6 aprilie 2015) în privinţa acestuia, Tribunalul Municipiului Bucureşti :

Amână cauza şi acordă termen de judecată în sedinţă publică din data de 4.5.2015, când inculpatul IORDACHE NELU şi părţile civile: SC ROMSTRADE SRL, SC TRACTEBEL ENGINEERING SA, CNADNR SA, BANCA COMERCIALA ROMANA SA, MONTEADRIANO ENGENHARIA E CONSTRUCAO SA SUCURSALA ROMANIA si SC DONREP CONSTRUCT SA au termen de cunoştinţă. În baza art. 215 alin. 8, alin. 9 C.p.p. admite cererea inculpatului IORDACHE NELU de modificare a conţinutului uneia dintre obligaţiile concrete impuse în sarcina sa prin încheierea din şedinţa publică din data de 25.8.2014 pronunţată de Tribunalul Bucureşti în prezentul dosar şi modificată ulterior prin decizia Curţii de Apel Bucureşti nr.31/CO/14.1.2015, şi în consecinţă, în baza art. 215 alin.2 lit. a) C.p.p. modifică aceasta obligaţie în sensul ca în loc de limita teritorială a municipiului Bucureşti, a judeţelor Ilfov şi Giurgiu, inculpatul IORDACHE NELU are obligatia de a nu depăşi limita teritorială a Statului Român, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar.

În urma acestei decizii, afaceristul şi-a căştigat dreptul de a se plimba liber pe meleagurile patriei noastre ca urmare a  denunţurilor pe care afaceristul le-a făcut la DNA, după cum scria presa centrală,  împotriva unor persoane importante, unele dintre ele găzduite încă de Beciul Domnesc, adică de arestul Poliţiei Capitalei.

     Cele mai răsunătoare  denunţuri ale lui Nelu Iordache îi vizează pe ex-ministru Transporturilor, Ovidiu Silaghi (despre care acesta  ar fi susţinut că i-a dat mită 200.000 euro pentru a nu-i rezilia un contract al Romstrade încheiat cu CNADNR), şi pe fondatorul Partidului Conservator, Dan Voiculescu, despre care a susţinut că, în urmă cu mai bine de şapte ani, l-ar fi şantajat. Cel mai recent denunţ  a fost facut de Nelu Iordache în februarie 2015 când afaceristul giurgiuvean s-a prezentat la DNA pentru a o denunţa pe Elena Udrea. Nelu Iordache ar fi sustinut în denunţ că Udrea, în calitate de ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, i-ar fi acordat cu dedicaţie anumite contracte. În schimbul informaţiilor transmise anchetatorilor, Iordache ar fi cerut ridicarea sechestrului impus pe terenurile pe care le deţine în Adunaţii Copăceni, acolo unde toată lumea aştepta cu sufletul la gură ca acesta să construiască un aeroport.

Vom vedea dacă după acest bonus oferit de justiţie, de a se plimba ”free” prin grădina Carpaţilor, Iordache va alege mănăstirile pentru a da acatiste de …libertate în detrimentul hotelurilor   de cinci stele. (Marian TARU)