Migrants, lorry, Calais

 

 

 Foto: Tot mai mulți migranți acceptă să plătească sume importante pentru a fi transportați fraudulos, uneori în condiții inumane, către destinații occidentale, sperând că acolo își vor găsi  libertatea, își vor recăpăta demnitatea și poate vor reuși să aibă chiar șansa de a întemeia o familie…  

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – (P.T.F. Calafat) au descoperit , azi noapte, trei indivizi ascunşi într-un TIR încărcat cu profile metalice, care încercau în acest mod să intre ilegal în România.

Joi  14 mai, chiar  la miezul nopții (ora 00.00), la Punctul  de Trecere a Frontierei Calafat ( judeţul Dolj), s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui camion marca Mercedes, cetăţeanul turc Emin C., în vârstă de 54 de ani, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, profile metalice din Turcia pentru Polonia.

La verificarea mijlocului de transport, echipa comună formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari a observat că şnurul de la prelata autocamionului este tăiat şi relipit. În urma controlului  efectuat asupra compartimentului marfă,  au fost descoperite trei persoane ( doi bărbaţi şi o femeie), care nu vorbeau limba română şi nu deţineau documente de identitate.

La cercetări, aceştia au declarat că sunt cetăţeni sirieni, că au plecat din ţara de origine în urmă cu o săptămână,  călătorind fraudulos,  ascunşi în diverse camioane, plătind unei călăuze suma de 7.000 de euro de persoană pentru a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno – bulgar, migranţii, şoferul şi mijloacul de transport au fost predate Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

 

 

Imagini video pe www.politiadefrontiera.ro

 

Purtător de cuvânt S.T.P.F. Dolj

Comisar şef de poliţie Ivănoiu Romică; tel: 0760323358