Veste proastă pentru persoanele care apelează la ajutorul Consiliului local al municipiului Giurgiu: în contul administraţiei locale au mai rămas doar 8.000 de lei disponibili pentru astfel de ajutoare financiare, în condiţiile în care lunar, la uşile Primăriei bat peste 40 de persoane care au nevoie de sprijin, majoritatea cu probleme grave de sănătate

Situaţie delicată pentru administraţia locală, care nu reuşeşte să facă faţă apelurilor disperate ale cetăţenilor care au nevoie de sprijin financiar în diferite probleme. Din cauza fondurilor tot mai puţine şi a lipsei de prevederi bugetare în acest sens, municipalitatea nu va mai reuşi de luna viitoare să acorde ajutor, în vistierie rămânând pentru acest lucru doar 8.000 de lei. Nici până acum reprezentanţilor Primăriei nu le-a fost uşor să gestioneze această problemă, în condiţiile în care la şedinţele ordinare intră doar trei sau patru proiecte de hotărâri pentru ajutoare financiare, iar cererile sunt de ordinul zecilor. Primarul municipiului Giurgiu a declarat că anul viitor, odată cu noul buget, va aborda cu mai multă atenţie acest aspect delicat, susţinând că alături de ajutoarele financiare va tripla şi numărul nevoiaşilor care mănâncă la cantina socială.

Până atunci însă, pe ordinea de zi apar şi solicitări care sunt respinse de către consilieri din cauza faptului că persoanele care cer ajutorul au surse importante de venit. Pentru a preîntâmpina astfel de situaţii, consilierii au propus ca fiecare solicitare să fie analizată mult mai atent şi după anumite criterii deşi, după cum afirma şi primarul Nicolae Barbu, este greu să decizi cine are dreptul să trăiască şi cine nu.

JGR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here