Vineri, 27 aprilie, s-a  desfăşurat  o nouă ediţie a Bursei Generale a Locurilor de Muncă. Această acţiune este o măsură activă care presupune confruntarea directă a cererii cu oferta de forţă de muncă. Bursa s-a desfăşurat, începând cu ora 9.00, în municipiul Giurgiu, la Restaurantul Mioriţa şi în oraşul Bolintin Vale la sediul Bibliotecii.

În vederea identificării locurilor de muncă vacante, salariaţii A.J.O.F.M. Giurgiu au contactat un număr de  151  agenti economici. Au  participat la bursă un număr de 62 agenţi economici, care au  oferit 486 locuri de muncă vacante. Potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Nicoleta Goleanu, principalele domenii de activitate în care au fost oferite locuri de muncă vacante sunt: construcţiile, industria confecţiilor, industria alimentară, servicii, comerţ, asigurări, servicii de protecţie şi pază. La această bursă au participat 597 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, fiind preselectate în vederea susţinerii de probe de lucru sau interviuri la sediul firmelor 346  persoane. În ziua bursei au fost emise un număr de 19  dispozitii de repartizare, cu încadrare în muncă pe loc. Principalele meserii în care au fost eliberate dispoziţiile au fost: lucrător comercial, zidar rosar-tencuitor, dulgher, muncitor necalificat. De asemenea, au fost identificate 30 persoane care s-au înscris la cursurile de formare profesională organizate de A.J.O.F.M. Giurgiu. Principalele meserii solicitate au fost: agent pază şi ordine, bucătar, ospătar, lucrător în comerţ, lucrător în structuri pentru construcţii, etc. Ca o noutate, la această ediţie a bursei,  A.J.O.F.M. Giurgiu a organizat un Atelier de lucru în care funcţionarii agenţiei au prezentat tehnicile de completare a unui CV, a unei scrisori de intenţie, precum şi modalităţi de prezentare la interviu. La aceste şedinţe de informare şi consiliere au participat 207 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. La Giurgiu au participat reprezentanţii unei fundaţii care desfăşoară activităţi pentru persoanele cu handicap mintal şi care au venit însoţiţi de  4  persoane cu handicap, care au discutat cu angajatorii prezenţi la bursă, beneficiind,  în atelierul de lucru, de şedinţe de informare şi consiliere.

De asemenea, au fost prezenţi reprezentanţi ai unui ONG care desfăşoară activităţi pentru persoanele de etnie romă şi care au venit însoţiţi de  un grup de persoane de etnie romă, care au discutat cu angajatorii pentru identificarea unui loc de muncă conform pregătirii şi experienţei profesionale. Au fost prezenti la bursă, inspectorul şef al  Inspectoratului Teritorial de Muncă Giurgiu şi responsabilul cu coordonarea implementarii protocolului de colaborare  încheiat între A.J.O.F.M. Giurgiu şi I.T.M. Giurgiu, care au avut un stand special cu serviciile oferite de această instituţie. De asemenea, Inspectoratul ?colar Judeţean  Giurgiu a fost reprezentat la bursă de inspectorul general  şi trei reprezentanţi ai unităţilor şcolare din municipiul Giurgiu  care au avut un stand special pentru promovarea serviciilor oferite, cu precădere pentru programul  ,,A doua şansă”. La bursă au mai participat : membrii ai Consiliului Consultativ al A.J.O.F.M. Giurgiu, un reprezentant al Instituţiei Prefectului Judeţului Giurgiu şi reprezentanţi ai altor instituţii deconcentrate cu care A.J.O.F.M. Giurgiu colaborează.

Cristina MOISE

1 COMENTARIU

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.