La ultima conferință de presă din acest an a PNL Giurgiu,  de miercuri, 17 decembrie,  vice președintele Organizației județene, Dumitru Gavrilă,  a făcut o amplă radiografie a rezultatelor obținute de partid în 2014, spunând: 

Încă de la început țin să mulțumesc presei locale pentru modul în care a relatat corect tot ce s-a întâmplat pe tărâm politic și administrativ în municipiul și județul Giurgiu, pe parcursul acestui an. Pentru PNL 2014 a  fost un an greu și cu rezultate slabe, dar acestea nu se datorează neapărat muncii noastre. Spun asta pentru că noi am muncit bine timp de 25 de ani. Din păcate rezultatele ne-au fost umbrite de alte aspecte. Dacă până pe 25 mai ne bazam pe 31 de primari liberali, înainte de Euro Parlamentare am aflat că unii dintre ei cochetau cu PSD! Aceștia au ieșit în campania electorală, în conferințe de presă și la televiziunile locale și au spus că vor susține candidații PSD, lucru pe care l-au și făcut! Ordonața 55, a traseiștilor politici, a afectat în special toate județele din sudul țării, județe de care a răspuns direct Vice Premierul Liviu Dragnea. Ei bine, în aceste județe inclusiv la Giurgiu trecerea în masă a primarilor liberali la PSD a dus la obținerea acestor rezultate slabe. Mulți dintre primarii liberali care au trecut la PSD și care au așteptat miliardele de lei promise au luat plasă! De la Ministerul Dezvoltării au venit bani doar la unii primari, iar la alți nu! Unii dintre primarii care au primit bani acum vor trebui să-i returneze întrucât nu au lucrări în derulare! Chiar în noaptea victoriei lui Klaus Iohannis unii dintre foștii primari liberali m-au sunat să mă întrebe câte voturi vreu să-mi dea înapoi, își dăduseră deja seama că luaseră plasă când au trecut la PSD! Le-am spus clar că nu am nevoie de votul lor,… au plecat să fie sănătoși!

În încheierea alocuțiunii sale vice președintele Dumitru Gavrilă a ținut să mulțumească încă o dată presei locale pentru corectitudinea manifestată în relatarea faptelor din viața politică și din administrație, pe parcursul anului 2014, dar și celor care au votat reprezentanții PNL la alegerile Euro Parlamentare și la cele Prezidențiale,   urându-le cetățenilor județului  viață lungă, sănătate, fericire și speranțe pentru un trai  mai bun în 2015!

Heliade CĂLIN