politia_rutieraLovitură pentru şoferii care îşi cumpără maşină nouă. Odată cu modificarea Codului Rutier, printr-o ordonanţă de Urgenţă, şoferii care cumpără o maşină a cărei taxe nu sunt plătite la timp, nu vor putea circula cu ea şi vor plăti amenzi care pot ajunge la 2.500 de lei

Potrivit economica.net, noul proprietar are la dispoziție 60 de zile în care trebuie să-și plătească taxele după ce a cumpărat-o. În caz contrar, înmatricularea se suspendă de drept, iar mașina nu va putea fi folosită. Polițistul de la Rutieră va sti dacă s-au plătit sau nu taxele, pentru ca instituțiile vor comunica între ele.
Astfel, datele de la serviciul de înmatriculari si de la RAR ajung la organele fiscale, care la rândul lor trimit mai departe situația cu fiecare nou proprietar al mașinii care nu apare ca și-ar fi plătit la timp taxele.

Daca un sofer va fi prins la volanul unei mașini cu înmatricularea suspendată, fapta sa va fi considerată contravenție și trecută în clasa a IV-a, cea pentru care se primesc între 9 si 20 de puncte amendă, adica între 1.125 de lei si 2.500 de lei. Totodată, soferului îi va fi reținut și certificatul de înmatriculare  și i se va da o dovada înlocuitoare fara drept de circulatie. De asemenea, se vor reține și plăcuțele de înmatriculare, informează Vocea Transilvaniei.

(Jurnal)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here