Duminică 23 noiembrie, era  ora 00.18 când  poliţiştii Serviciului Rutier din cadrul I.P.J. Giurgiu l-au depistat pe E. M., de 22 ani, din comuna Bucşani, judeţul Giurgiu, în timp ce conducea pe Drumul Naţional 61, in localitatea Vadu Lat, un moped neînregistrat. Din primele cercetări poliţiştii au stabilit că tânărul nu poseda permis de conducere şi mai era și sub influenţa băuturilor alcoolice, aparatul etilotest indicând valoarea de 0,76 mg/l alcool pur în aerul espirat.  Tânărului i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei şi este cercetată în stare de libertate pentru comiterea infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care nu posedă permis de conducere şi conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Patru ore mai târziu,  (ora 4.20), poliţiştii Biroului Rutier (Municipiulu Giurgiu) l-au depistat în trafic pe G. A. I, un tânăr de 20 de ani din municipiul Giurgiu, în timp ce conducea autoturismul pe şoseaua Bucureşti, sub influenţa băuturilor alcoolice. Aparatul etilo-test  a indicat o valoare de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorului auto i s-au recoltat probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei şi este cercetat de poliţiştii rutieri pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Și tot în  aceeași zi, ora 13.00, poliţiştii Postului de Poliţie Frăteşti, au fost sesizaţi prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, de S. B., un tânăr de 29 ani din municipiul Giurgiu, cu privire la faptul că în timp ce conducea autoturismul marca Volkswagen pe strada Dăii din localitatea Frăteşti, judeţul Giurgiu, a fost implicat într-un accident rutier cu un alt autoturism, marca Ford, în urma căruia au rezultat doar pagube materiale. Cu ocazia cercetărilor efectuate de poliţişti s-a stabilit că autoturismul Ford, era condus de I. M., un bărbat de 45 ani din comuna Frăteşti, judeţul Giurgiu, care nu poseda permis de conducere pentru nicio catagorie de autovehicule.

Poliţiştii Postului de Poliţie Frăteşti au întocmit în cauză un dosar penal în care efectuează cercetări faţă de I.M. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere. (Jurnal)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here