Vineri 22 noiembrie, în jurul orei 19.30, poliţiştii Postului de Poliţie Comana, l-au depistat în trafic pe D. F. M., de 34 ani, din municipiul Bucureşti, în timp ce conducea autoturismul pe Strada Gheorghe Rădulescu, din comuna Comana, sub influenţa băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a refuzat testarea cu aparatul Drager şi recoltarea de probe biologice (sânge) în vederea stabilirii alcoolemiei.

La aceeaşi dată, pe Şoseaua Alexandriei, din municipiul Giurgiu, poliţiştii Biroului Rutier de la Poliţia Municipiului Giurgiu l-au depistat pe N. M., de 61 ani, din Giurgiu, în timp ce conducea un autoturism, având în aerul expirat o alcoolemie de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Persoanele depistate sunt cercetate în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de refuzul conducătorului unui autovehicul de a se supune recoltării probelor biologice sau testării aerului expirat, în vederea stabilirii alcoolemiei.

La aceeaşi dată, în jurul orei 04.00, poliţiştii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu, au depistat în trafic pe N. E.-C., de 24 ani, din comuna Bucşani, judeţul Giurgiu, în timp ce conducea autoturismul pe Drumul Judeţean 412A, în localitatea Buturugeni, sub influenţa băuturilor alcoolice, fapt atestat de aparatul Drager, care a indicat valoarea de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorilor auto le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei şi sunt cercetaţi în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. În data de 24.11.2013, ora 3.20, poliţiştii Biroului Rutier de la Poliţia Municipiului Giurgiu l-au depistat în trafic pe G. V.M., de 24 ani, din municipiul Giurgiu, în timp ce conducea autoturismul pe Şos. Bucureşti, din localitate, sub influenţa băuturilor alcoolice, fapt atestat de aparatul Drager, care a indicat valoarea de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Și tot în ziua de 24.11.2013, în jurul orei 03.30, pe Drumul Comunal 130, în localitatea Zorile, a fost depistat P. FLORIN, de 35 ani, din comuna Domneşti, judeţul Ilfov, în timp ce conducea autoturismul fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule şi sub influenţa băuturilor alcoolice, fapt atestat de aparatul Drager, care a indicat o valoare de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la ”Centrul sanitar de permanenţă Buturugeni” unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Persoana depistată este cercetată sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

 

(JGR)