Povestea directorul de bancă Dan Ion este fascinantă. Bancher  de carieră, acesta s-a călugărit devenind părintele Ilarion de la Mănăstirea Izvorul Tămăduirii din Crucea, judeţul Tulcea.

La 55 de ani, Ion Dan a ales să-şi pună costumul de director de bancă în cui şi să îmbrace austera haină monahală. Îşi pierduse soţia, avea doi copii mari şi de 17 ani era în fruntea unor filiale de bănci ca Bancorex, Banca Turco-Română sau OTP Bank.

Ion Dan a absolvit, în 1980, Facultatea de Comerţ, secţia Relaţii Economice Internaţionale la ASE Bucureşti. A început să lucreze la ONT Litoral Mamaia, apoi a urmat Direcţia Generală a Vămilor. În 1990 a intrat în mediul bancar: Bancorex, Banca Turco-Română, OTP Bank.

În 2008, a luat o decizie radicală, aceea de a intra în monahism. S-a călugărit sub numele de părintele Ilarion.

Intrasem într-o stare de stres cumplită. Orice hârtie, orice document luam să citesc, mă apuca brusc durerea de cap, cu ameţeli, crunt! Eram bolnav de stres. Şi acum, când trăiesc lipsa totală de stres şi când ştiu sărmanii oameni cum se chinuie, cu toată fuga asta nebună, zile după zile, şi nu te-alegi cu nimic, după bani… Eu ştiu, că am avut bani, am avut salarii bune, dar oricât câştigam, cheltuiam. Şi n-aveam fantezii. Nu te alegi cu nimic. Confort? Când eşti atât de stresat, nu te mai bucuri de el. Ce se întâmplă în lume la ora actuală e cumplit… Am lucrat în sistemul ăsta financiar şi am repulsie faţă de bani. Nu mai suport banul! Am pătimit atâta din cauza lor! Aici sunt super fericit că nu mai ating niciun ban!

Viața aproape de Dumnezeu îl împlinește neregretând perioada în care a fost director de bancă și avea o carieră de succes.

Nu am nostalgii. Am fost în vârf, am condus Bancorex, Banca Turco-Română, am trecut şi prin falimente, am trăit toate lucrurile din plin. Acum, singurul loc de care mă simt apropiat este Muntele Athos din Grecia“, se confesează părintele Ilarion, a cărui poveste o prezintă cuvântul-ortodox.ro.

 

 

1 COMENTARIU

  1. oare cati inteleg decizia dvs.!oare cati inteleg ca linistea si pacea sufleteasca este ceea ce avem nevoie de fapt!asa e…lumea alearga numai dupa bani ,oamenii vorbesc numai de bani …nici nu stiu si nici nu vor sa asculte altceva,cum ar fi sa se asculte pe ei insisi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here