cuc-inquam-ogMinistrul Transporturilor, Răzvan Alexandru CUC își demonstrează din nou fermitatea în decizii. Astfel constructorii de pe autostrada A3, centura Bucureşti, pasajul de la Mihăileşti, podul de la Alexandria şi Drumul Naţional DN5A au fost chemaţi luni 9 mai, la Ministerul Transporturilor pentru a da explicaţii privind stadiul lucrărilor.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, le-a dat un ultimatum constructorilor  a celor trei obiective amintite mai sus, cerând respectarea termenelor asumate, după cum a anunţat luni ministerul.

Întâlnirea a fost convocată după ce vineri, 5 mai, atât ministrul Răzvan Cuc cât şi directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Ştefan Ioniţă, au desfăşurat controale inopinate pe şantiere.

Ministrul Cuc s-a declarat foarte nemulţumit de modul în care se desfăşoară lucrările pe şantierele din jurul Bucureştiului, inclusiv cele de pe centură. Iată de ce el a anunţat luarea unor măsuri extreme pentru remedierea problemelor.

Conform acelorași surse, în discuțiile avute ministrul a subliniat că este extreme de dezamăgit de mobilizarea constructorilor şi le-a solicitat în mod direct să-şi respecte termenele contractuale pentru finalizarea lucrărilor. El a adaugat că pentru rezolvarea acestor probleme, constructorii trebuie să ţină legătura cu reprezentanţii CNAIR.

Vă rog să luaţi foarte în serios ceea ce vă spun. Este un ultimatum. Statul român este un partener onest. Eu nu voi tolera nicio scuză în cazul în care nu vă faceţi treaba. Dacă vă blocaţi undeva vă rog să comunicaţi CNAIR, pentru rezolvarea situaţiilor apărute. Eu am cerut şi colegilor de CNAIR să fie eficienţi. Aveţi termene, vă rog făceţi-vă treaba la timp. Eu personal voi inspecta derularea lucrărilor, pentru că infrastructura rutieră este un sector prioritar”, a declarat Răzvan Cuc.

La rândul său, directorul general al CNAIR a cerut rezolvarea mai rapidă a problemelor: “Iar unde sunt probleme, acestea să fie rezolvate într-un timp cât mai scurt, respectiv două săptămâni şi nu în şase luni de zile. Important este ca proiectele să fie bine realizate, problemele tehnice să fie asumate şi rezolvate. Astfel, cine greseşte, trebuie să şi remedieze”, a atras atenţia Ştefan Ioniţă.

(Jurnal)

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here