dscf9854

Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke s-a aflat sâmbătă, 27 februarie, pentru câteva ore, în municipiul Giurgiu pentru o vizită de lucru. Conform declaraţiilor acestuia, Giurgiu este cel

de-al nouălea judeţ vizitat în ultimele două luni, Cseke fiind invitat de Bogdan Cantaragiu, preşedintele organizaţiei PD-L Giurgiu. La întâlnirea cu presa (care a avut loc în sala de şedinţe a Instituţiei Prefectului) au mai luat parte Noruţ Stănişteanu – prefectul judeţului dar şi ministrul secretar de stat pentru relaţia cu Parlamentul, Valentin Iliescu.

Conform viziunii tânărului ministru, spitalele judeţene şi municipale vor trece începând cu 1 iulie 2010 la administraţiile locale sau judeţene. Deşi până la mijlocul verii mai sunt câteva luni, Attila Cseke nu s-a întâlnit cu niciun reprezentant al Consiliului Judeţean sau Local pentru a pune pe tapet un plan comun de acţiune.

Ministrul a vizitat Spitalul Judeţean de Urgenţă, acolo unde a zăbovit mai mult timp decât îşi planificase, vizitând o serie de secţii ale acestei instituţii şi stând de vorbă cu cadrele medicale.

“Am vizitat mai multe secţii. Impresia generală a fost aceea că spitalul dumneavoastră se încadrează oarecum în media generală din ţară, având o serie de secţii moderne însă are nevoie şi de părţi care trebuie reabilitate la un standard ridicat. Am ascultat cu atenţie problemele semnalate, le-am contabilizat, nu am făcut promisiuni care nu pot fi respectate însă voi încerca să fac tot posibilul pentru a ajuta” a spus Attila Cseke.

Acesta va încerca să ofere fonduri pentru reparaţiile şarpantei spitalului, una deteriorată şi pătrunsă de umezeală.

Alături de cedarea spitalelor către autorităţile locale şi judeţene, ministrul a prezentat şi alte două obiective ale mandatului său: informatizarea sistemului sanitar precum şi o serie de programe transfrontaliere între spitalele din România şi cele ale ţărilor vecine.

La rândul său, Bogdan Cantaragiu a declarat că astfel de vizite ale miniştrilor în teritoriu vor continua la Giurgiu. În perioada următoare sunt aşteptaţi Elena Udrea, Vasile Blaga, Daniel Funeriu şi Laszlo Borbely.

Bogdan VLADU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here