După ce din MAI au fost disponibilizaţi 9.330 de angajaţi, procesul va continua. Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a precizat vineri că în urma procesului de restructurare şi disponibilizare vor „pleca oamenii slab pregătiţi şi cei care nu fac faţă cerinţelor actuale”. Igaş a cerut totodată liderilor de sindicat să fie oneşti şi să transmită realitatea şi nu panica.  În privinţa viitorului celor care termină acum Academia de Poliţie, ministrul a spus că aceştia îi vor înlocui pe cei care pleacă. Absolvenţii Academiei de Poliţie şi absolvenţii şcolilor de subofiţeri ar putea fi angajaţi, începând din ianuarie 2012, în funcţie de posturile rămase vacante, după restructurările care urmează a se finaliza peste două luni. Întrebat la telefon câţi vor dispare din sistem la Giurgiu, liderul filialei locale a Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, Nelu Dragomir,  ne-a răspuns că deocamdată li s-a arătat cartonaşul roşu dar nu li s-a dat verde pentru disponibilizări şi nici numărul celor care trebuie să dispară din rândul cadrelor MAI. Aceeaşi atmosferă tensionată se întâlneşte acum şi în celelalte unităţi ale MAI din Giurgiu (Poliţia de Frontieră, Jandarmeria sau ISU)

JGR

4 COMENTARII

 1. comunicatul sau stirea …pacii (19 dec 2011) , citez : ..absolvenţii şcolilor de subofiţeri ar putea fi angajaţi, începând din ianuarie 2012, în funcţie de posturile rămase vacante, după restructurările care urmează a se finaliza peste două luni…
  ………deci din ianuarie sau peste doua luni ??????

 2. Igas punem pariu pe ce vrei tu ca vei pleca inaintea oricarui politist? In timp ce tara arde sluga pdl-ista de Buda de la frontiera organizeaza concursuri de-alea pe spaga si numeste in functii de conducere toti analfabetii….vezi la Garda de Coasta ce monument de prostie si nesimtire au pus pe functie…..ala a venit cu toata gasca de infractori dupa el, gasca pe care o cara dupa el pe unde mai cumpara cate o functie….asa ca cinstitule ministru semneaza-le repede ordinele de numire in functie ca ati incasat 100 000 de euro de la fiecare si e pacat sa dea omul un ban cinstit….rusine hotilor…..daca stiti ce-i aia.

 3. Dragi colegi si fosti colegi ascultati ce va spun am fost politist 20 de ani sa schimbat conducerea inspectoratului si Igas Valutistu si ospataru a pus la conducere un sluguta dea PDL mai bine zis un lingau care se crede pe tractor la taicasu pe mosie si face ce vrea cu politistii din inspectorat dar onor sindicatele nu zic nimic pentru a nusi pierde vezi doamne liderii scaunele.
  Spuneti si voi daca Igas nu are dreptate sa desfiinteze sindicatele daca ele nu isi apara membrii ci doar pe banii membrilor de sindicat chefuiesc si se duc la tot felul de intalniri.
  Avem nevoie de liderii de sindicat si de sindicate atunci cand suntem la greu nu?
  Daca esti un politist corect si cinstit in ziua de astazi esti un om mort trebuie sa fi cu spaga in bot toata ziua si bineinteles sa contribui.
  Cei care au fost prinsi cu spaga in flagrant sunt bine mersi politisti in continuare vezi doamne pana la solutionarea cauzei peste 100 de ani ei raman si cei care nu au avut nici o abatere si siau facut doar treaba pentru care au fost platiti au fost dati afara ca asa a vrut un spagar pus in functie de PDL.
  Asa ca cei care ati ramas dati pe saracii contribuabili si omoratii ca asa va cere partidul unic.
  Sa dea dumnezeu sa nu am dreptate dar aceasta tara nu isi mai revine niciodata daca oamenii corecti si cinstiti sunt indepartati din absolut toate domeniile.
  La final am o intrebare pentru cei care vor citii. Este corect ca un politist asupra caruia nu ia fost pusa la indoiala niciodata de catre nimeni probitatea morala si corectitudinea in tot ceea ce face sa fie indepartat si altii care au fost suspectati de mai multe ori de consum do droguri de faptul ca faceau parte din grupare in care se consuma droguri sa ramana bine mersi si sunt politisti in continuare la fel cum sunt si ei care au fost prinsi in flagrant cu mita?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.