IMG-20170315-WA0000Județul nostru se află pe primul loc la nivel național în ceea ce privește numărul de cereri de sprijin depuse de fermieri, pentru culturile de tomate. Vorbim aici despre 810 cereri în tot județul, din care 452 (peste jumătate) provin de la cultivatorii din comuna Colibași.
 
Prezent într-o vizită de lucru în județul nostru, ministrul Agriculturii, Petre Daia, a vizitat câteva ferme de profil din comună, dar și viitorul depozit de legume pentru bazinul agricol din zonă, Totodată, acesta a avut o serie de întâlniri cu membrii Cooperativei Agricole „BioProd Colibași”, ai cărei șase membri fondatori sunt cultivatori din zonă. 
Sprijinul primit pentru culturile de tomate în solarii protejate este de trei mii de euro pentru fiecare hectar, și este acordat tuturor celor care au depus cereri. Condiția primordială este ca fermierul să cultive minim un hectar cu tomate, să producă cel puțin două kilograme de tomate pe metrul pătrat și să desfacă marfa în baza unor documente (facturi) pe teritoriul României. 
(O.C.)

3 COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.