2016-06-25-11-07-07

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit în acest week-end, în urma unor acţiuni specifice,  mii de pachete țigări, la  zece cetățeni bulgari ce  încercau să le introducă ilegal în țară. 

În primul caz, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pe sensul de intrare în țară, la volanul unui autocar înmatriculat în Bulgaria, cetățeanul bulgar Dzhuniet S., mijlocul de transport circulând pe ruta Bulgaria-Polonia.

               Cu ocazia controlului amănunțit efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit  în locul destinat bagajelor, cantitatea de 940 pachete cu țigări. La cercetări, șoferul a declarat că țigările aparțin unui conaţional, care i-a oferit suma de 150 euro pentru a le transporta în Polonia.

Ţigările au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 țigări, faptă prevăzută de Legea 227/2015.

               În aceeași zi, au mai fost descoperite, tot în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, în două microbuze, alte 790 de pachete cu țigări, ascunse în bagajele a nouă cetățeni bulgari. Şi în acest caz, poliţiştii de frontieră au ridicat ţigările în vederea continuării cercetărilor, iar cei nouă cetățeni bulgari au fost sancționați contravențional cu amenzi cuprinse între 500 și 1000 lei, pentru săvârșirea faptei de efectuare de acte sau fapte de comert cu bunuri a caror provenienta nu este dovedită, în condițiile legii, prevăzută de art.1, alin.1, lit. e din Legea 12/1990.

(Jurnal)