În jurul orei 22.00 pe facebook-ul primarului Nicolae Barbu , apărea un anunț către cetățenii Municipiului ce  primesc căldura în locuințe din partea CET Giurgiu.  Edilul anunța faptul că din cauza unei avarii produse pe conducta magistrală a orașului, încălzirea municipiului este afectată temporar. În consecință, Primarul ruga cetățenii să își ia măsurile necesare pentru păstrarea unei temperaturi optime în locuințe, timp de câteva ore, în timp ce  echipele GEP lucrau deja la remedierea avariei.

Ulterior într-un alt mesaj primarul preciza că  în circa o oră giurgiuvenii vor beneficia din nou de căldură în parametrii normali, și că angajații de la societatea de termoficare lucrau  în vederea  repornirii sistemului.
În urma discuției cu conducerea Global Energy Production, societatea furnizoare de căldură prin sistemul de termoficare, avaria s-a dovedit a fi cauzată de intervenția umană, respectiv cineva a umblat la unul din robineții de pe rețeaua de transport, din cartierul Sloboziei, o situație mai mult decât neplăcută care a pus în pericol încălzirea a mii de persoane din oraș.

(Florian Tincu)