“Suntem pentru concurenţă, dar nu cea dictată de către precupeţi” – declară Marian Pavel, administratorul  Pieţei  Centrale care doreşte ca toţi comercianţii să respecte legalitatea, să deţină avize şi case de marcat…

În urma sesizărilor făcute de către publicaţia noastră şi a articolului din numărul trecut, în care comparam comerţul din piaţa mare a municipiului cu un iarmaroc de la sfârşit de secol XIX, Administraţia locală alături de Poliţia locală a luat o serie de măsuri care să înlăture acest aspect incomod consumatorilor. Reclamam faptul că mulţi dintre micii producători sunt obligaţi să desfăşoare activitatea de pe bordura trotuarelor Pieţei deşi li se percepeau bani pentru asta. Între timp lucrurile par a fi fost rezolvate. După ce directorul ADPP Giurgiu, Marian Mihalcea l-ea pus la dispoziţie acestora tonete pe care producătorii să-şi prezinte marfa, a venit rândul administraţiei Pietii Centrale să răspundă acestei noi provocări. Pavel Marian, directorul Pieţei Centrale ne-a declarat că în urma acestei acţiuni le-a asigurat micilor producători un număr de 24 de module şi totodată posibilitatea de a plăti la zi şi nu în avans pe un interval fix de zile, aşa cum se proceda până acum. “În fiecare dimineaţă eu le ofer celor circa 40 de mici producători prezenţi în Piaţă, fără a le lua vreun ban pentru asta”- ne spunea Marian Pavel, care ne preciza că de obicei cele mai agglomerate zile sunt cele de la finele săptămânii. Deşi preţurile din Piaţa Centrală (acoperită) sunt de 15 lei/zi şi de doar 10 lei/zi la măsuţe, directorul Pavel îi încurajează pe cei ce vor să vândă cantităţi mici de produse. “Am plecat de la raţiunea că în această perioadă micii producători au marfă puţină de aceea le-am creat această facilitate. Dar menţionez că noi îi încurajăm pe mici producători şi nicdecum pe precupeţi, pe şmecherii pieţelor…Nu am nimic împotriva concurenţei dar în acelaşi timp cer ca toţi ce ce vând produse în acest loc să fie în legalitate. Să aibă avize, case de marcat, să elibereze cumpărătorilor chitanţe. Hai să facem concurenţă ca între societăţi comerciale şi nu ca între precupeţi” – a mai precizat Pavel.

T. Florian

1 COMENTARIU

  1. Dle Pavel M, am vazut in piata la tarabele mult laudate ,ca s-au strecurat si precupeti printre tarani,ce masuri luati si daca le mei dati voie la acesti excroci sa mai vanda cu acele carnete de producator care stiti cum sant procurate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here