de-ce-au-cerut-procurorii-arestarea-medicului-gheorghe-burnei-reprezinta-un-pericol-pentru-viata-pacientilorGheorghe Burnei, medicul ortoped care este acuzat că ar fi făcut experimente pe copii, a fost ridicat de polițiștii de la Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) şi, apoi, a fost reţinut de un procuror pentru 24 de ore.

Surse din rândul anchetatorilor au precizat, pentru „Evenimentul zilei” că este vorba despre un dosar în care doctorul este acuzat de fapte de corupţie. În alt dosar, chirurgul ar fi cercetat pentru tentativă de omor şi vătămare corporală gravă.

 

Într-un al treilea dosar, este cercetată, in rem, o faptă de omor. Mai multe persoane au fost audiate, sâmbătă, la DGA. Surse judiciare, citate de ProTV arată că pe numele chirurgului Gheorghe Burnei au fost deschise două dosare distincte, intrumentate de acelaşi procurer de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Unul dintre dosare a fost deschis în urma cu aproximativ două luni, pentru luare de mită, după ce părinţii unuia dintre copiii operaţi de medic au facut un denunţ la Direcţia Generală Anticorupţie.
În cursul anchetei, investigatorii DGA l-au supravegheat pe medic si au constatat ca el cerea sume cuprinse intre 1.000 de lei si 1.000 de euro, pentru o o operaţie.

Al doilea dosar al lui Gheorghe Burnei este instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti și vizează acuzatii de vătămare corporală gravă și tentativa de omor. Surse judiciare au confirmat pentru Stirile Pro TV ca ar fi fost deschis si un dosar penal in rem, sub aspectul savarsirii infractiunii de omor. De asemenea, la DGA au fost depuse, în ultimele ore, mai multe denunțuri despre fapte de natură penală ce ar fi fost savarsite de chirurgul Gheorghe Burnei.

Marţi, pe 6 decembrie, într-un articol apărut pe site-ul  casajurnalistului.ro, cel mai renumit ortoped din România a fost acuzat că a experimentat un implant neomologat pe o fetiță în vârstă de un an, care șchiopăta. După  11 operații, Amira, acum în vârstă de 19 ani, de-abia se mai poate ridica din pat şi este internată într-o clinică din Italia. În articol se arată că medicul Gheorghe Burnei a folosit o tehnică experimentală la o banală operaţie de şold.

De asemenea, numeroşi doctori din România şi din străinătate i-ar fi confirmat mamei Amirei că experimentul folosit de doctorul Burnei i-ar fi cauzat fetei traumele de care suferă în prezent. Mai mult, arată aceeaşi sursă, doctorul a ales de multe ori, în locul intervenţiilor sigure inovaţii medicale în urma cărora au murit copii şi multe vieţi au fost distruse.

Precizăm că de curând medicul ortoped tocmai îl operase pe un  tânăr de 18 ani, elev la Liceul ”Tudor Vianu” , dintr-0 casă  instituționalizată, din Municipiul Giurgiu, intervenție care a costat zeci de mii de euro , în cadrul clinicii private, Regina Maria și care pare deocamdată o reușită. Un caz despre care publicația noastră a mai scris în câteva rânduri. 

(Jurnal)

1 COMENTARIU

  1. Si eu am fost operat de catre medicul ortoped Burnei in urma cu 2 ani si operatia a fost o reusita atat atunci cat si in prezent.
    Aceste acuzatii aduse la adresa medicului ortoped sunt niste reclamatii rau voitoare. Niciun ortoped sau chirurg din orasul nostru nu ar putea face nici macar pe sfert atatea operatii reusite pe cat a facut el.

    Adevarul intotdeauna iese la iveala!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.