sanitas_08772300Peste 16.000 de medici cer salarii decente şi eliminarea statutului de funcţionar public al doctorilor.

Grupul format pe facebook se numeşte „Medici gata de greva generala. Solicităm salarii decente!” şi numără deja peste 16.200 de membri. Ei dezbat teme precum infrastructura învechită, lipsa medicamentelor şi a materialelor sanitare, precum şi şpaga pe care oamenii o dau la medici, iar medicii sunt nevoiţi să o primescă.

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu a anunţat pentru săptămâna viitoare o întâlnire cu sindicatele din sănătate, împreună cu premierul Victor Ponta şi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

„Ma voi intalni saptamana viitoare cu reprezentantii sindicatelor din sanatate si ai medicilor, dar si cu premierul Victor Ponta si ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, si sunt convins ca vom gasi solutii pentru majorarea veniturilor medicilor! Este o misiune in care vom reusi si cred ca am aratat in acesti ani ca imi respect angajamentele!”, a scris sâmbătă pe Facebook ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, citat de Agerpres.

„Chiar daca Inalta Curte a decis ca medicii sunt functionari publici, sunt convins ca impreuna – toate puterile statului – vom gasi o solutie pe care medicii o merita, pentru ca fara un sistem sanitar dezvoltat nu putem evolua ca natiune”, a adăugat Banicioiu.

Vom încerca în zilele următoare să vă oferim un punct de vedere l cadrelor medicale din Spitalul de Urgenta Giurgiu și al liderilor de sindicat din sistemul de sănătate județean…

(Jurnal)