Spitalul_Judetean_de_Urgenta_Giurgiu._De curând, aşa cum aminteam şi într-un alt material al nostru, zece dintre medicii Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu au fost medaliaţi de către staff-ul PSD Giurgiu. Foarte frumos!  Deşi iniţiativa este salutară,  motivaţia premiilor este însă ridicolă, dacă nu chiar hilară. Cei 10 medici din Spitalul Giurgiu au fost premiaţi, atenţie!, pentru că salvează vieţi  şi pentru că au rămas în acest spital să slujească această nobilă profesie!?

Fără a fi ironici şi fără intenţia de a diminua meritele vreunuia dintre medicii care au primit distincţia din partea social democraţilor, ne întrebăm cum poţi folosi ca pretext, pentru a premia nişte medici, argumentul  pentru  că salvează vieţi atâta timp cât profesia acestora la asta se referă. E ca şi cum am premia fiecare aviator pentru că zboară, deşi în profesia acestora eşti sigur că pleci, dar nu mai eşti la fel de sigur că te mai întorci.  În acest context, care este  scopul profesiei celorlalţi medici din Spitalul de Urgenţă, care nu au fost premiaţi?

Pe de altă parte  a-i  medalia pe medici pentru sacrificiul de a rămâne în acest spital, este mai degrabă o ironie. Păi dacă este pe aşa am spune că sacrificiul nu este numai al medicilor că au rămas într-un astfel de spital, ci şi al bolnavilor că au avut şi au curajul de a se trata în Spitalul Judeţean  Giurgiu! În concluzie, dincolo de intenţia liderilor PSD Giurgiu de a-şi atrage probabil simpatia şi (de ce nu!) adeziunea acestor 10 medici, rămâne contextul ridicol în care politicienii au înţeles să facă acest lucru.

Ne întrebăm totodată  dacă doctorul Pick Ladislau ar mai fi fost premiat oare, în ciuda meritelor sale incontestabile, dacă ar fi trecut de la PSD la PNL înainte de această premiere? Cu siguranţă că majoritatea medicilor din grupul celor  10 merită toată aprecierea noastră, a tuturor giurgiuvenilor pentru efortul  depus  până acum ca în condiţiile unei subfinanţări evidente a sistemului de sănătate, a mijloacelor medicale precare avute la dispoziţie să reuşească să performeze şi să menţină speranţa oamenilor în vindecare.

Nu ne rămâne acum decât să aşteptăm sfârşitul acestei luni, instalarea noului manager şi poate un nou concept de abordare a relaţiei cu pacienţii, de implicare a întregului personal din sistemul sanitar al Spitalului de Urgenţă Giurgiu, punându-se astfel capăt încet, încet exodului disperat al bolnavilor spre clinicile din Capitală.

Marian TARU

 

 

1 COMENTARIU

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.