În plină campanile națională de vaccinare antirabică , câinii sunt microcipați

Pe adresa redacţiei noastre au venit în ultima vreme mai multe sesizări cu privire la faptul că medicii veterinari de circumscripţie refuză să le facă câinilor vaccinul antirabic, cu toate că există un program naţional, aflat în derulare,  în acest sens…

Motivaţia făcută de medicii veterinari constă în faptul că nu au voie să facă vaccinul decât după ce câinii au fost mai întâi microcipaţi. Pentru a ne conving  de corecta informare, privind acest caz,  l-am contactat telefonic pe Gheorghe Coporan, director adjunct al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Giurgiu.  În legătură cu această problemă domnia sa ne-a spus:  Într-adevăr există Ordinul Nr.1 din 2014, care prevede  să nu se facă vaccinul antirabic la câini înainte ca aceştia să fie microcipaţi şi că dumnealor nu fac altceva decât să respecte un ordin al Autorităţii.

DOAMNE, mare ți-e grădina ta! Deși până în luna februarie a anului 2015 se desfășoară o Campanie națională de vaccinare antirabică , Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și Siguranța Alimentară este, după cum se vede,  mai degrabă interesată de microciparea patrupedelor. De ce? Păi cine ştie ce ale cui interese se ascund în spatele acestor microcipuri.  Poate vom afla peste ceva timp că și ele sunt tot afacerea vreunui parlamentar “cinstit”!?

Noi ne întrebăm de pe acum însă, cu îngrijorare, cine îşi va asuma responsabilitatea în cazul în care rabia scapă de sub control şi vor fi muşcaţi copiii?  Probabil “mintea luminată” care a emis un astfel de Ordin îşi va da demisia. Ei și? Ce se va întâmpla cu copiii infectați?  Ce vină au ei că astfel de oameni iresponsabili atentează la viaţa lor?  Cine va plăti pentru traumele suferite de victime și de familiile acestora?   În mod paradoxal în timp ce, în păduri, vulpile  sunt vaccinate permanent  împotriva rabiei, maidanezii, ce trec zilnic pe lângă noi, sunt tratați cu…ignoranță, în plină campanie națională de vaccinare antirabică. Bravos Națiune, bravos ANSVSA!

(I.C.MANDU)