Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a stabilit, că orice medic care este angajat într-o unitate a Ministerului Sănătăţii (MS) este funcţionar public, motiv pentru care poate fi acuzat de luare de mită în cazul în care primeşte atenţii din partea pacienţilor.

Nouă judecători ai ICCJ au decis în unanimitate orice medic angajat al unei unităţi ce aparţine Ministerului Sănătăţii (MS) are calitatea de funcţionar public.

„Judecătorii au spus că medicul încadrat într-un spital din reţeaua Ministerului Sănătăţii este funcţionar public în accepţiunea dispoziţiilor articolului 175 din Codul penal, alineatul 1 litera B teza a doua, adică funcţie publică de orice natură. Practic, orice medic de la orice spital al MS este funcţionar public şi, în consecinţă, este subiect activ al infracţiunii de luare de mită”, explică surse judiciare. Citește ultimul număr al publicației Jurnal giurgiuvean, ediția print,  pentru a afla care este părerea medicilor giurgiuveni despre această măsură.  (Constantin M.)