Petrolul a reuşit să administreze prima înfrîngere a Astrei în acest sezon într-un meci în care ambele formaţii au risipit ocazii imense de gol.

Cu moralul făcut franjuri în Europa, Astra şi Petrolul s-au văzut faţă în faţă într-un duel mai degrabă al psihologilor decît al valorii jucătorilor. Parcă e mult mai greu să motivezi nişte băieţi care au venit cu 5 goluri în spate din deplasarea cu Swansea, însă fluierul lui Haţegan a fost psihologul perfect pentru echipa lui Contra.

„Centralul” a dictat uşor penalty la duelul Priso Ben Youssef, iar Hamza, 15, a punctat sigur de la 11 metri. Patru minute mai tîrziu, Grozav a majorat scorul cu un şut în forţă de la 14 metri, după un assist al aceluiaşi Hamza.

Ratări cu duiumul
Cu o echipă complet debusolată, Daniel Isăilă a încercat să-şi revitalizeze elevii cu două mutări ofensive: Bukari şi Enache, în locul lui Laban şi De Amorim. Astra a înclinat terenul spre Pecanha, a ajuns des în careu, însă acolo bîlbele şi neputinţa au păstrat albul imaculat în dreptul giurgiuvenilor pînă la pauză.

A fost nevoie de acţiunea personală a lui Fatai, 64, pentru ca tabela să se modifice. Nigerianul i-a dat cap în cap pe Benga şi Guilherme, apoi a marcat de 2-1, după ce şutul său a fost deviat de Geraldo. Giurgiuvenii s-au prăvălit peste prahoveni, dar Tembo, 85, n-a reuşit să marcheze, singur, din şase metri.

Dore a fost mai penibil, 87, cînd cu poarta goală a lovit mingea în cap. Fatai a tras în ultimele minute direct în Pecanha, din patru metri, iar Petrolul a luat o gură de apă vie pentru a încerca imposibilul: să creadă în cele 5% şanse de calificare cu Swansea.

„Nici vorbă de penalty. Orice e împotriva noastră se dă, iar ce e al nostru uneori este scos şi din careu numai să nu primim lovituri de pedeapsă” (Ioan Nicuale, patron Astra)

„O victorie de moral, am vrut să arătăm că a fost un accident ce s-a întîmplat cu Swansea. Sperăm să dăm patru goluri şi să întoarcem rezultatul din tur pentru a reuşi o calificare în grupele Europa League” (Ovidiu Hoban, mijlocaş Petrolul)

„Puteam obţine măcar o remiză pentru că am avut cîteva ocazii incredibile pe care le-am ratat. Petrolul a avut ajutor cu acel penalty acordat la Priso, care nu a fost” (Alexandru Măţel, fundaş Astra)

Ce a zis Cosmin Contra după meci:
– „Felicit băieţii, asta e echipa pe care mi-o doresc, trebuie să avem continuitate în joc şi să nu ne relaxăm, pentru că aţi văzut cum e în fotbalul mare. Dacă adversarul poate să-ţi dea şase goluri, şase îţi dă!”
– „Acum trebuie să ne odihnim şi să ne jucăm şansele puţine pe care le avem cu Swansea. Dacă vom juca la fel cum am făcut-o în primele 25 de minute, putem să ne calificăm. Ar fi un miracol să ne calificăm, dar trebuie să credem în minuni. Va fi un stadion arhiplin, trebuie să punem presiune pe ei şi să încercăm să dăm două goluri pînă la pauză”
– „Nu se pune problema să plec, sînt nişte restanţe de sezonul trecut, dar am încredere că se vor face eforturi ca banii să fie plătiţi pentru că băieţii ăştia au făcut performanţă pentru oraşul Ploieşti”

*** Aseară în jurul orei 22.00 soseaua Bucureşti (intersectia cu strada Tineretului şi până dincolo de Dunăreana)  a fost blocată timp de 20 de minute de suporterii echipei Petrolul care au fost escortati în afara oraşului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here