epangeac 1Vineri 26 septembrie, de la ora 10:00, a avut loc întâlnirea dintre Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Giurgiu cu Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură din regiunea Razgrad Bulgaria. Scopul acestei întâlniri a fost determinat de Forumul de Afaceri din cadrul proiectului “Măsuri şi instrumente în sprijinul cooperării în afaceri transfrontaliere între districtul Razgrad şi judeţul Giurgiu” MIS_ETC Code:601. Este vorba despre un proiect finanţat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România – Bulgaria 2007 – 2013. Axa prioritară 3, Dezvoltare Economică şi Coeziune Socială prin identificarea şi consolidarea în comun a avantajelor comparative ale zonei; Domeniul de intervenţie 3.1- Sprijinirea cooperării transfrontaliere în mediul de afaceri şi promovarea unei imaginii şi identităţi regionale. La întâlnirea care a avut în sala de conferinţe a C.C.I.A Giurgiu au participat oameni de afaceri din judeţul Giurgiu precum şi oameni de afaceri din districtul Razgrad. După discursurile protocolare ţinute de preşedinţii celor două camere de comerţ, fiecare din afaceriştii prezenţi la forum si-au prezentat ofertele firmelor, după care au avut loc discuţii separate între viitorii potenţiali colaboratori în afaceri români şi bulgari.

Dintre firmele româneşti care au fost prezente la forumul de afaceri amintim câteva: SC MILCA, SC DANUA PRODUCTION, SC CRISIR IMPEX, SC CONFOR, SC NECO MOBILA, SC SODRA, SC FLAMICOM, SC MONTE VERDE, SC DOLCE PAN GOLD, SC MATMAR IMPEX, SC CACIOIANU INDUSTRIE etc. Tot în data de 26 septembrie, începând cu ora 13:00 a avut loc şi deschiderea oficială a “Târgului de Toamnă pentru bunuri de larg consum”.

Târgul a fost organizat de C.C.I.A. Giurgiu, primăria municipiului Giurgiu şi Expo Muntenia, tot în cadrul proiectului menţionat anterior. La acest târg care a avut loc între 26 şi 28 septembrie în centrul oraşului Giurgiu (Piaţa Unirii din faţa teatrului “Tudor Vianu”) au participat firme din România şi Bulgaria care au prezentat şi expus maşini şi utilaje agricole, produse executate manual de către meşteşugari, produse alimentare, legume şi fructe.

Dintre firmele româneşti participante la târg amintim: SC ROMVAC, SC ELCO, SC AGROLAND, SC LACTA, SC PANESIM, SC TANO, SC BRUTĂRIA VICTORIA, SC RALOMEX  şi altele. Din discuţiile avute cu oamenii de afaceri a reieşit faptul că au fost foarte mulţumiţi de rezultatele obţinute şi că pe viitor îşi doresc ca în Giurgiu să se mai desfăşoare astfel de târguri care le dau posibilitatea participanţilor în afara venitului imediat realizat din vânzarea directă a produselor şi realizarea unor contracte cu firme din Bulgaria interesate de produsele româneşti precum şi contracte cu firmele bulgăreşti ale căror produse suscită interesul afaceriştilor români.

I.C.MANDU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here