udarea-gradini-caniculaPe raza judeţului Giurgiu există foarte multe gospodării în care udatul grădinilor sau al serelor de legume sau flori se face cu apă provenită de la pompe de curte, alimentate din reţeaua de apă a operatorului regional de apă şi canal Apa Service SA. Acest bun obicei, atât de necesar în zonele de case îndeosebi în perioadele cu secetă, este unul care denotă preocuparea gospodărească a locatarilor, demnă de apreciat.

Totuşi, foarte mulţi dintre cei care folosesc pentru udat apa de la pompele de curte, nu ştiu că acest obicei nu este cel mai potrivit, fiind de evitat din două motive importante.

Mai întâi, este de spus că apa potabilă din reţelele Apa Service SA este o apă de foarte bună calitate, tratată special pentru consumul populaţiei, dar care pentru udatul grădinilor nu este cea mai potrivită, întrucât este clorinată. Pe de altă parte, consumul masiv de apă pentru grădinărit suprasolicită, pe timp de vară, instalaţiile de pompare ale operatorului, reglate să asigure un flux constant pentru consumul populaţiei.

Dacă sunt suprasolicitate din cauza consumului excesiv, pentru care nu au fost proiectate,  aceste pompe nu pot asigura întotdeauna o presiune constantă pentru consumatorii casnici, apărând situaţii în care aceştia sunt nemulţumiţi. Iată de ce, specialiştii Apa Service SA sfătuiesc pe cei care au nevoie de cantităţi mari de apă pentru grădinărit, să folosească foraje alimentate din prima pânză freatică, prin intermediul hidrofoarelor sau a altor pompe de mică adâncime.

Apa Service SA Giurgiu