Am reușit să stopăm oarecum un obicei care devenise aproape un fenomen în Municipiu. Este vorba despre acele persoane care zgârmau în gunoaiele din containere făcând în jurul lor o mizerie de nedescris. Dar pentru acest aspect am dat multe amenzi ca să ajungem la o stare de normalitate – ne spunea directorul Poliției Locale, Lazăr Ciobanu, la o recentă solicitare a cotidianului nostru legată de activitatea acestei instituții, după ce cu câteva zile înainte Municipiul fusese blocat de gunoaiele neridicate de către operatorul local de Salubritate.

Imaginile alăturate credem că sunt mai mult decât edificatoare cum arătau zonele de colectare a gunoaielor luni dimineața…

Este unul dintre aspectele cu care ne-am confruntat cel mai des, mai ales în zona Cartierului Tineretului. Evident că am cerut societății Girexim cea care se ocupă de colectarea gunoiului niște explicații pentru cele câteva zile (de sâmbătă și până luni- n.red.), în care gunoiul a rămas neridicat de la containere. Operatorul a justificat faptul că duminica nu ridică gunoiul. Ei ne-au precizat că nu dispun decât de o mașină de mare capacitate și alte două mai mici cu care trebuie să acopere salubrizarea întregului oraș… Un argument care nu i-a împiedicat însă pe polițiștii locali, așa cum ne spunea directorul Poliției Locale Giurgiu, să aplice operatorului de salubritate o amendă în valoare de 1200 de lei, ca un prim avertisment.

Conducerea societății Girexim ne-a promis că acest lucru nu se va mai repeta – menționa Lazăr Ciobanu. Noi suntem pregătiți ca în cazul în care această promisiune va fi încălcată să aplicăm amenzi cuprinse între 30.000 și 50.000 de lei amendă, conform punctului 11 Anexa 2 din Regulamentul de organizare și funcționare a serviciului public în județul și Municipiul Giurgiu cât și conform Hotărârii Consiliului local 216/29.06.2016, a mai precizat directorul Ciobanu.

(Jurnal)