Anul viitor se va încerca formarea unei alte majorităţi

Abia ieșit de la guvernare UDMR va discuta săptămâna aceasta despre o nouă majoritate cu PNL, urmând ca cel mai probabil anul viitor să încerce formarea unei alte majorităţi parlamentare, a declarat senatorul Marko Bela. “Vom discuta acest lucru probabil deja săptămâna aceasta, când se va întruni condu­cerea UDMR, dar probabil că numai în principiu, fiindcă după cunoştinţele mele nu au existat astfel de tatonări”, a spus fostul lider al formaţiunii. 

”Nu UDMR va decide dacă se schimbă Guvernul sau nu”

Senatorul UDMR a adăugat că, probabil, anul viitor se va încerca formarea unei alte majorităţi. ”Nu UDMR va decide dacă se schimbă Guvernul sau nu. Acest lucru depinde de majoritatea parlamentară şi depinde şi de voturile UDMR. Dar în acest moment, ­n-am cunoştinţă că ar exista din partea Opoziţiei o intenţie imediată de a forma o anumită majoritate. Bănuiesc că mai curând sau mai târziu, probabil că la anul, se va încerca formarea unei alte majorităţi şi atunci noi înşine va trebui să vedem ce facem, dar decizia, după părerea mea, nu este a momentului”, a mai spus fostul preşedinte al UDMR la RFI.

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor declarase, săptămâna trecută, că Uniunea nu caută pretexte pentru ieşirea de la guvernare şi că, în momentul de faţă, încearcă să înţeleagă ce s-a întâmplat la vot şi care a fost resortul care a stat la baza votului electoratului maghiar.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.