34 de spitale din țară și din Capitală vor fi dotate cu echipamente de imagistică de tip Computer Tomograf (14), Rezonanță Magnetică Nucleară (24) și 21 de sisteme informatice PACS (tehnologie medicală de imagistică utilizată pentru stocarea, recuperarea, prezentarea și partajarea imaginilor produse prin radiografie, scanare CT, RMN). Cele trei contracte în valoare de 19,8 milioane de euro, pentru achiziționarea echipamentelor medicale au fost semnate astăzi, la Palatul Victoria, de ministrul Sănătății, Florian Bodog, și furnizorii de echipamente, în prezența premierului Mihai Tudose. La ceremonia de semnare au mai participat vicepremierul Marcel Ciolacu, președinți de Consilii Județene și primari, precum și managerii spitalelor dotate cu echipamentele achiziționate.

Printre spitalele care beneficiază de aparatură nouă (un Computer Tomograf – CT şi unul  de tip Rezonanţă Magnetică Nucleară – RMN) se numără şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu. 

Preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina, s-a aflat marţi, 9 ianuarie, la Bucureşti, pentru semnarea recepţiei celor două aparate performante şi atât de necesare Spitalului giurgiuvean. De altfel, odată cu această dotare, Marian Mina a îndeplinit o promisiune mai veche, făcută giurgiuvenilor: aceea de a nu mai fi nevoiţi să bată kilometrii până la unităţile medicale din Capitală. 

„Țin să mulțumesc Guvernului României pentru facilitățile și ajutorul oferit județului Giurgiu pentru Spitalul Județean. Acest lucru vorbeşte despre atitudinea pe care o au guvernanții faţă de noi, cei din teritoriu, din Giurgiu și nu numai. Avem foarte multe proiecte comune pe care am convingerea că le vom duce la bun sfârșit împreună.
Mulţumesc domnul premier Tudose pentru sprijinul pe care îl acordă permanent pe diverse proiecte, acest sprijin fiind foarte important pentru noi!” a declarat Marian Mina, preşedintele Consiliului judeţean.