Joi  21 aprilie,  polițiști  Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Poliția Municipiului Giurgiu, Secția de Poliție Rurală nr.1 Călugăreni și o echipă de jandarmi au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și protejarea populației împotriva actelor de comerț , ilicite,  în această perioadă premergătoare Sărbătorilor Pascale. Razia s-a desfășurat  pe raza comunei Călugăreni din județul Giurgiu.

Astfel, într-un autocar care efectua cursa Turcia-România au fost depistate cinci persoane care aveau în bagaje 18.000 țigarete netimbrate, acestea fiind sancționate contravențional și le-au fost confiscate țigaretele. 

Tot pe timpul acțiunii a fost verificat un microbuz condus de C. T., un bărbat de 41 ani, cetățean străin, în microbuz fiind identificate 592 treninguri, 660 perechi pantofi sport și 74 flacoane parfum, toate purtând însemnele unor mărci protejate, susceptibile de a fi contrafăcute.

Produsele și autovehiculul au fost indisponibilizate,  iar pe numele conducătorului auto a fost deschis dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

(Jurnal)