Poliţiştii giurgiuveni au ridicat în  dimineaţa zilei de vineri, 19 decembrie, de la pasagerii unui autocar cu turişti ce se înapoia din Turcia, sute de pantofi sport, parfumuri şi accesorii …

În dimineaţa zilei de 19 decembrie , în jurul orei 5.30, poliţişti de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, Poliţia Municipiului Giurgiu şi Serviciul de Acţiuni Speciale, având în vedere accentuarea fenomenului infracţional evazionist în preajma sărbătorilor de iarnă au desfăşurat o acţiune pentru combaterea achiziţiilor şi transportului de produse alimentare şi nealimentare din import fără documente legale.

Astfel, poliţiştii au oprit pe Drumul Naţional 5, la ieşirea din municipiul Giurgiu, un autocar aparţinând unei firme de transport public de persoane ce efectua curse regulate pe relaţia Turcia – România şi retur. Existând suspiciuni de introducere în ţară de mărfuri care nu au documente de provenienţă legale şi susceptibile de a fi contrafăcute, poliţiştii au condus autocarul la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu pentru efectuarea unui control amănunţit al mijlocului de transport şi al pasagerilor.

În urma controlului au fost identificate 760 de perechi pantofi sport purtând mărci protejate pe teritoriul României, 1300 bucăţi fermoare ce purtau însemnele unor mărci protejate, 32 de parfumuri, bunuri susceptibile de a fi contrafăcute, precum şi 184 bucăţi cămăşi diferite mărci, produse alimentare (300 kilograme halva, 50 kg. piper roşu, 10 kg. condimente, etc.) şi 600 de ţigarete, fără documente legale de provenienţă.

Poliţiştii au ridicat bunurile în vederea continuării cercetărilor, au întocmit în cauză un dosar penal pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată şi au aplicat 7 sancţiuni contravenţionale în valoare de 7.000 lei.

Totodată, au fost ridicate pentru continuarea cercetărilor 41.62 gr. bijuterii din metal galben, nedeclarate, găsite asupra unui pasager al autocarului, acesta fiind  sancţionat contravenţional pentru introducerea în ţară de bijuterii nemarcate pe teritoriul României. (Jurnal)

 

 

 

1 COMENTARIU

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.