Peste 30 de motocicliști au trecut, astăzi, granița româno-bulgară, într-un eveniment inedit: 142 de ani de la moartea celui mai mare poet și revoluționar bulgar. Și polițiștii giurgiuveni au fost alături de prietenii lor bulgari, cu un omagiu adus pe tot parcursul manifestării.

Sâmbătă, 2 iunie, a.c., începând cu ora 11.00 polițiștii giurgiuveni au fost prezenți și au asigurat măsuri de ordine și liniște publică pe tot parcursul maratonului motociclistic  „ Boteviat ustem ”.

Maratonul a fost organizat de autoritățile bulgare, care prin această activitate, au celebrat 142 de ani de la moartea celui mai mare poet și revoluționar bulgar HRISTO BOTEV și s-a desfășurat pe traseul Russe – Podul Prieteniei – Municipiul Giurgiu și retur.

La manifestare au  fost un număr de peste 30 de participanți, care au fost însoțiți de polițiștii giurgiuveni de la intrarea în țară și pe întreg traseul parcurs în municipiul Giurgiu, iar măsurile adoptate au urmărit buna derulare a activităților și nu au fost înregistrate evenimente negative.