Sâmbătă, 14 noiembrie, municipiul nostru va fi gazda unui eveniment cultural în premieră pentru giurgiuveni: maratonul cultural „Giurgiu – Efigii în imagini, sunet şi cuvânt”. Manifestările vor debuta la ora 16.00, când Biblioteca Judeţeană „I. A. Bassarebescu” îşi va deschide uşile pentru iubitorii de carte, odată cu expoziţia de carte „Apariţii editoriale post-decembriste ale scriitorilor giurgiuveni”.

Ghizi prin lumea cărţilor le vor fi chiar autorii acestor cărţi. O oră mai târziu, va fi rândul Muzeului Judeţean „Teohari Antonescu” să primească vizita giurgiuvenilor iubitori de cultură, care, însoţiţi de un ghid inedit – directorul Muzeului, Traian Popa – vor descoperi expoziţia de fotografie „Omul şi Natura” a artiştilor bulgari Yanna Barakova şi Plamen Barakov. Vernisajul expoziţiei foto va fi urmat de vizitarea expoziţiei permanente a Muzeului. Următoarea escală va fi la Centrul Cultural Local „Ion Vinea”, unde, timp de o oră, Trio Ethos (prof. univ. Dorin Gliga – oboi, Iancu Văduva – trompetă şi Verona Maier – orgă) vor încânta auditoriul cu piese din creaţia compozitorilor Marcello,

J. S. Bach, W. A. Mozart, Leo Delibes şi Ennio Morricone, în timp ce doctorul Cosmin Georgescu va aminti iubitorilor de literatură o parte dintre eseurile lui Octavian Paler şi Iosif Sava.

Seara culturală se va încheia la Teatrul Valah, când, începând cu ora 19.30, la sala mică, actorii Teatrului vor prezenta piesa „Un duet la periferie” de Nikolai Coleada, în regia lui Emil Gaju. „Piesa de teatru o prezentăm în premieră, cu o săptămână înainte de a o prezenta la Festivalul Internaţional de Teatru de la Chişinău, la care vom participa”, ne spunea Cosmin Creţu, directorul Teatrului Valah şi iniţiatorul proiectului cultural. Intrarea la toate manifestările, inspirate de Nopţile Muzeelor sau ale Teatrelor din Capitală, va fi liberă, orice doritor şi iubitor de artă având astfel posibilitatea unui tur cultural în municipiul nostru.

Oana CĂLIN

1 COMENTARIU

  1. stimata doamna oana calin, nu stiu cum puteti sa-i luati interviu, acestui ratat, cosmin cretu, un om care a dat afara actorii din teatru valah doar pentru ca el sa nu aiba concurenta la scaunul de director, un om pus in functie, datorita aranjamentelor de culise ale lui taica’su ,excrocul mircea cretu! in loc sa faceti o ancheta la teatrul valah, sa vedeti cum si-a batut joc de actori acest marcisist”care se iubeste pe sine…”chiar nu se gasea in tot giurgiul un om valoros pentru un aftfel de interviu? il pupati si il raspupati, in vreme ce atatia actori au suferit din cauza mizeriilor create de el si de familia cretu!stiati ca el singur, fara sa ii fie impus de cineva a propus ca teatrul valah sa fie transformat in teatru de repertoriu numai si numai ca el si familia lui sa nu mai aiba concurenta la scaunul de director?uitati-va pe afize, in 90 la suta din spectacole, joaca familia lui, anca alexandra, mircea cretu(care pe langa pensii mai iau bani si de la colaborarea cu valahul, lunad astfel salariile a inca vreo 3-4 actori) si acest nestiutor si de neprivit asa-zis actor cosmin cretu!e chiar atat de greu sa observati aceste lucruri evidente?!faceti-va treaba calumea domnilor jurnalisti si lasati mediocritatea la o parte!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.