Ministrul secretar de stat Valentin Iliescu, care ocupă o funcţie importantă în cadrul organizaţiei judeţene a PSD Giurgiu, a organizat recent o conferinţă de presă. Una din acele conferinţe de presă unde se vorbeşte mult și fără folos. Singurul mesaj transmis de fiecare dată fiind cât de frumoşi şi deştepţi sunt ai noştri şi cât de urâţi şi proşti sunt ai celorlalți… Și evident pentru toate eșecurile acestui județ  singurul vinovat fiind același Vasile Mustăţea, preşedintele Consiliului Judeţean. Până aici nimic relevant . Studiind mai atent însă  alocuţiunile susţinute de domnia sa, mai ales de când s-a reîntors la PSD de la PDL, după lungul său traseu prin mai multe partide, am observat o bizarerie jurnalistică. Și anume că oratorul deși posedă o vastă experiență politică dovedește  un bagaj extrem de limitat de cuvinte,  circa 250 de cuvinte! Extrem de puține, credem noi, pentru un politician cu ştaif cum se pretinde domnia sa . Aceleaşi cuvinte dispuse de fiecare dată într-o o altă ordine  în propoziţie, care încearcă să creeze, fără succes , impresia cursivității și logicii în exprimare. Şi ne-a mai surprins un lucru; repetarea cu obstinație a anumitor cuvinte cum ar fi : gândiţi-vă, aveţi încredere în noi ,  fiţi atenţi,  luaţi decizia  etc. Ori în această situaţie acest mod obsesiv de repetare a unor cuvinte în timpul discursului , se transformă de fapt în mesaje subliminale. Din câte știm comenzile mentale sunt cuvinte simple inserate, în mod repetat, în discurs cu un efect scontat de a determina creierul să gândească şi să declanşeze o acţiune. Pentru ca aceste comenzi verbale să aibă și efect  trebuie formulate prin termeni pozitivi ca de exemplu : gândeşte-te ! ia decizia! lucrează cu noi! ai încredere în mine! te poţi baza pe mine! revoltă-te! emite o poziţie! fi atent!  Scopul acestor mesaje subliminale este acela de a influenţa deciziile auditoriului. Cele mai periculoase sunt însă sunt mesajele supraliminale cum ar fi reclamele mincinoase, propaganda politică fără scrupule etc.

Întorcându-ne la subiectul nostru și ţinând cont de toate cele de mai sus, nu ne mai surprinde iată, prezenţa repetată a domnului Valentin Iliescu la Giurgiu , și nici modul cum acesta își susţine conferinţele de presă. Partea proastă a lucrurilor constă în aceea că sunt reprezentanți ai presei locale care  devin , în mod inconştient, de multe ori, uneltele prin care astfel de oameni politici îşi pot transmite mesajele subliminale, către populaţie, cu scopul manipulării. Apropos, cred că suntem singura ţară din lume care am devenit capitalişti după 1989 cu un mesaj subliminal de tip comunist:  “Veniţi şi apăraţi Televiziunea Poporului”!                                   ( I.C.MANDU)

 

3 COMENTARII

  1. Si bagajul de …minte al lui VAI este la fel de sarac.
    Acest traseist ordinar mai are curajul sa apara in fatza giurgiuvenilor, dupa ce a fost expulzat din PDL??
    Putini oameni sunt atat de saraci in calitati ca acest VAI, care l-a pacalit pe Ponta ca ar avea nu stiu ce mare TV!
    Ce poate aduce aceasta nulitate la bagajul uni partid? Zero taiat.
    VAI de capul lui.

  2. De parca aia pe care ii pupati si ii lingeti in anumite parti ale corpului sunt mai breji…hai sa fim seriosi! Si, tov EU, care nu iti dai numele, cunosti cumva persoana la care faci referire????Ai grija, ca eu o cunosc, si nu cred ca ti-ar placea un proces! Sau esti obisnuit cu plata unor daune, hai????

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.