1-se-cere-heliport-la-botosani-elicopterul-smurd-aterizeaza-pe-teren-privatSpitalul Județean Giurgiu a înaintat către municipalitatea din Giurgiu o adresă prin care solicita identificarea unei locații pentru realizarea unui heliport în vederea preluării pacienților cu elicopterele SMURD, către Spitalele din București.

         După cum ne spunea managerul Spitalului de Urgență Giurgiu, dr. Elena Dinu,  pentru realizarea heliportului, locația ce urmează să fie identificată de către municipalitate trebuie să îndeplinească mai multe condiții: să fie poziționată în apropierea Unității Primiri Urgențe sau să existe un drum de acces rapid către aceasta, în zonă nu trebuie să existe clădiri, copaci, cabluri electrice sau orice alte obiecte care să obstrucționeze aterizarea elicopterelor SMURD, să fie iluminat și să corespundă legislației în vigoare și nu în ultimul rând să existe o pistă care să faciliteze accesul ambulanțelor la elicopter.

          Administrația Locală din Giurgiu și-a dat acceptul în ceea ce privește cererea înaintată de Spitalul Județean de Urgență Giurgiu, iar în următoarea perioadă, după ce va fi identificată locația, Direcția Patrimoniu din cadrul Primăriei va trimite Autorității Aeriene Civile o adresă în vederea avizării locației.

          Realizarea unui heliport la Giurgiu este un  pas important în ceea ce privește dezvoltarea sistemului medical din Giurgiu care vine în întâmpinarea pacienților ce trebuie transportați în regim de urgență. Odată redus timpul de reacție, șansele de supraviețuire ale pacientului aflat în stare critică vor crește semnificativ.
Primarul Municipiului, Nicolae Barbu declara că Primăria Giurgiu va face toate demersurile pentru realizarea heliportului pentru ca activitatea personalului SMURD în situațiile de urgență să poată fi desfășurată în condiții bune.

(Jurnal)