P1040949 În cadrul unei conferințe de presă organizată de PSD Giurgiu, managerul Spitalului Județean de Urgență Giurgiu, dr. Elena Dinu, a vorbit despre intențiile pe care le are în ceea ce privește modernizarea infrastructurii instituției pe care o coordonează, prin accesarea de fonduri europene: 

În colaborare cu Consiliul Județean, vom încerca să depunem, pe programul POR – Axa prioritară 8, un proiect vizavi de modernizarea ambulatoriului integrat al Spitalului Județean Giurgiu. În momentul de față, proiectul are câteva lacune care trebuie rezolvate, pentru că este obligatoriu să corespundă normelor sanitare în vigoare. Vom face tot posibilul ca, împreună cu Consiliul Județean, acest proiect, de care giurgiuvenii au mare nevoie, să se concretizeze. De asemenea, tot pe POR – Axa prioritară 3 și tot împreună cu Consiliul Județean, intenționăm să depunem un proiect de anvelopare a clădirilor administrative ale Spitalului. Din toate clădirile noastre, doar Spitalul vechi, adică secția de Neurologie, este anvelopat, iar din acest motiv avem probleme cu încălzirea pe perioada sezonului rece, dar și cu infiltrațiile prin unele zone ale Spitalului. Un ultim proiect spre care ne putem îndrepta atenția este acela de training pentru personalul medical, pe care, cu siguranță îl vom accesa, pentru că este nevoie în pemanență de perfecționarea educației cadrelor medicale. Cu sprijinul Consiliului Județean, sperăm să ducem la îndeplinire toate aceste proiecte, în beneficiul pacienților giurgiuveni, a declarat dr. Elena Dinu.

La solicitarea jurnaliștilor prezenți la conferință, aceasta s-a referit și la stadiul în care se află achiziționarea unui aparat extrem de necesar Spitalului Județean de Urgență Giurgiu, și anume mamograful: După cum am mai precizat și cu alte ocazii, achiziționarea unui mamograf se află pe lista noastră de investiții, având ca surse de finanțare Ministerul Sănătății sau Consiliul Județean. În momentul în care se va concretiza ceva din partea uneia dintre aceste două instituții, vom începe demersurile de achiziționare ale acestui aparat. Până atunci, repet, nu se poate face nimic, pentru că bugetul propriu al Sptalului nu are cum să acopere costurile respective, a conchis managerul Spitalului Județean de Urgență Giurgiu.

(Teodora N.)

1 COMENTARIU

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.