liberalii-au-ingropat-investitiile-de-sute-de-milioane-de-euro-din-judetul-giurgiu-din-cauza-unor-interese-meschine-274582-1

       Vineri , 4 septembrie , a avut loc ședința ”de îndată” a Consiliului Județean (C.J.) Giurgiu, în cadrul căreia președintele Vasile Mustățea a supus la vot majorarea salarială pentru angajații care lucrează în instituțiile publice locale subordonate C.J.

            Prin Ordonanța 27/2015, a declarat Vasile Mustățea, Guvernul a permis autorităților publice locale să majoreze salariile de bază cu până la 12%. Legea prevede două condiții ce trebuie îndeplinite în acest sens: încadrarea în plafonul de salarizare, aprobat prin Hotărâre de Guvern și existența fondurilor necesare acodării acestei majorări de salarizare. De abia ieri, a continuat Mustățea, am reușit, după discuțiile purtate cu Finanțele, să clarificăm problema plafonului de salarizare. Astfel, putem să îndeplinim cele două condiții impuse prin lege începând de astăzi și am considerat că nu trebuie să pierdem nicio zi în majorarea salariilor personalului din cadrul Consiliului Județean, iar conducerea C.J. a decis că este corect să acordăm procentul maxim, de 12%, pentru toată lumea.

            Totodată, Vasile Mustățea a precizat și denumirile instituiilor ale căror angajați vor beneficia de creșterea salarială de 12%: Consiliul Județean Giurgiu (aparatul propriu); Direcția Județeană de Evidență a Persoanei Giurgiu; Biblioteca Județeană ”I.A. Basarabescu” Giurgiu; Muzeul Județean ”Teohari Antonescu” Giurgiu; Teatrul ”Tudor Vianu” Giurgiu; Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Giurgiu; Camera Agricolă Județeană Giurgiu; Direcția Județeană de Transport, Administrarea Drumurilor Județene și Control Trafic Giurgiu și Direcția Județeană de Dezvoltare Rurală și Protecția Mediului Giurgiu.

            La finalul ședinței, președintele Vasile Mustățea a adăugat faptul că:  trei instituții din subordinea C.J. Giurgiu (Direcția Județeană de Asistență Socială și Protecție a Copilului Giurgiu; Căminul pentru Persoane Vârstnice Singureni și Centrul de Asistență Medico- Socială Mogoșești) nu pot beneficia, conform prevederilor Ordonanței 27/2015, de o majorarea de salariu în procent de 12%, pentru că au beneficiat începând cu 1 ianuarie 2015 de o creștere de salariu de 100 de lei, iar în aceste condiții, respectivele instituții iau 12%, din care se va scădea suma de care au beneficiat până acum.

            Consilierii județeni, prezenți în număr de 20, la ședință, au votat în unanimitate majorarea salarială de 12% pentru angajații instituțiilor locale care funcționează în subordinea C.J. Giurgiu.

 

2 COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.