nicolae_barbu_35020500Lucrările la Piața de Gross a municipiului au ajuns pe ultima sută de metri, după cum a declarat în ultima sa conferință de presă de la Primăria Giurgiu edilul Nicolae Barbu.

Piața de Gross nu este un proiect ușor, au fost multe probleme dar le-am depășit cu bine și acum lucrăm contra timp – a spus Nicolae Barbu  jurnaliștilor prezenți –  în așa fel încât să terminăm totul până la sfârșitul lunii septembrie. Până pe 25 mai, a declarat Nicolae Barbu, vom ține licitația pentru anveloparea celor 9 blocuri din Cartierul Policlinică, unde avem termen de finalizare data de 31 decembrie 2015. Până acum de această licitație s-au interesat deja 8-9 firme, ceea ce este un lucru foarte bun. La celebrul Bloc C2 am dat ordin de începerea lucrărilor de renovare și modernizare, termenul maxim de finalizare fiind 31 decembrie 2015. M-am bucurat la început când am văzut că lucrarea a fost câștigată de o firmă giurgiuveană dar acum constat că o …cam trage de timp!

Pentru Blocul 113 au venit deja 4 tiruri cu BCA. Oamenii de aici , locatarii, s-au organizat deja în Asociație și acum lucrurile vor merge mai lejer. Primăria a fost de acord cu acest lucru și a reproiectat fațada blocului, locatarii urmând să își amenajeze proprietățile, în conformitate cu acest proiect. După ce se vor finaliza aceste lucrări Primăria va pregăti și proiectul pentru obținerea finanțării europene în vederea anvelopării acestui bloc, care cândva crea o imagine dezolantă cartierului. În acest fel, a mai precizat Nicolae Barbu, cred că am rezolvat pentru giurgiuveni problemele care trenau de 25 de ani, chiar dacă ele n-au fost cuprinse în Contractul meu cu cetățenii.

Primarul municcipiului a precizat și că la investiția care se va face pe Canalul Cama a început deja procedura de organizare a șantierului, pentru ambele proiecte care se vor implementa aici. Se va face amenajarea hidrotehnică, se vor construi trotuare și piste de biciclete și un zid pentru susținerea malurilor pe o lungime de peste 100 de metri, se vor face infiltrații subterane cu beton etc. Imediat ce cotele apelor vor fi în scădere, la finele lui mai – început de iunie, vor începe în ritm intens și lucrările complexe – a mai precizat primarul Barbu

Heliade CĂLIN